RN6 (Venezuela)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
VE-6.png
RN6 Venezuela map.png
VE-6
Begin La Fría
Einde Guarero (CO)
Lengte 490 km
Route

Centrum.svg La Fría VE-1.png

Centrum.svg Villa del Rosario

Centrum.svg Maracaibo VE-3.png

Centrum.svg San Rafael de El Mojan

Centrum.svg Guarero

Flag of Colombia.svg Rutacol-90.svg

De RN6 is een ruta nacional of troncal in Venezuela. De weg vormt een noord-zuidroute door het uiterste westen van het land, vanaf La Fría via Maracaibo tot de grens met Colombia bij Guarero. De RN6 is 490 kilometer lang.

Routebeschrijving

De RN6 begint bij La Fría op de RN1 en voert noordwaarts door het agrarische laagland van westelijk Venezuela. De enkelbaans weg voert ruim ten westen van het Lago de Maracaibo langs, een binnenzee. Naar het westen liggen de noordelijkste uitlopers van de Andes op de grens met Colombia. Hierdoor kruist de RN6 geen doorgaande oost-westverbindingen.

Zodra men de stad Maracaibo bereikt telt de RN6 2x2 rijstroken en komt vanuit het zuidwesten de stad binnen. Er is een aansluiting naar de RN3. De weg voert door het westen van Maracaibo over de stadsring. Dit is de Avenida Circunvalación 2 en telt grotendeels 2x2 rijstroken, maar is maar beperkt ongelijkvloers. Aan de rand van Maracaibo versmalt de weg weer naar enkelbaans en voert in noordwestelijke richting. De weg loopt vlak langs de Caribische Zee maar buigt dan landinwaarts af en voert door Guarero, waarna men de grens met Colombia bereikt. Daarna gaat de Colombiaanse RN90 verder naar Barranquilla.

Geschiedenis

De RN6 is een regionale verbinding en één van twee routes tussen Venezuela en Colombia. Van de twee is het duidelijk de minst belangrijke, de grensfaciliteiten zijn ook eenvoudig en niet ingericht op grote hoeveelheden (vracht)verkeer. De RN6 zelf is weinig hoogwaardig uitgebouwd. Alleen in de stad Maracaibo zijn enkele ongelijkvloerse aansluitingen. Deze zijn al in de jaren '60 aangelegd.

Referenties


Carreteras nacionales de Venezuela

RN1RN2RN3RN4RN5RN6RN7RN8RN9RN10RN11RN12RN13RN14RN15RN16RN17RN19