RN7 (Uruguay)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RN7
Begin Montevideo
Einde Melo
Lengte 363 km
Route

Montevideo

Totoral del Sauce

San Jacinto

Tala

Fray Marcos

Reboledo

Illescas

Jose Batlle y Ordonez

Santa Clara de Olimar

Fraile Muerto

Melo

De RN7, ook bekend als de General Aparicio Saravia, is een ruta nacional in Uruguay. De weg vormt een noord-zuidroute van Montevideo tot Melo, en formeel verder tot de grens met Brazilië. De RN7 is 363 kilometer lang. De RN7 behoort tot het Red Secundaria.

Routebeschrijving

Net buiten Montevideo splitst de RN7 van de RN6 af en is een enkelbaans weg die in noordoostelijke richting voert door een redelijk dichtbevolkt plattelandsgebied. De weg is een reguliere asfaltweg en voert door enkele kleine plaatsjes. De afstanden tussen de plaatsen worden naar het noorden toe groter. Het landschap is vergelijkbaar met elders in Uruguay, een glooiend agrarisch gebied met weinig bebossing. De doorgaande weg eindigt vlak voor Melo op de RN26. Het deel van Melo verder tot de grens met Brazilië gaat na ruim 20 kilometer over in een zandweg. Een functionele grensovergang is er niet. Aan Braziliaanse zijde is ook geen doorgaande weg.

Geschiedenis

De RN7 is een regionale verbinding tussen plaatsjes, en is als doorgaande weg minder van belang. De weg is tussen Montevideo en Melo geheel geasfalteerd, maar alleen het zuidelijke deel van Montevideo en Fray Marcos wordt beschouwd als onderdeel van het nationale wegennet. De weg is nergens hoogwaardig uitgebouwd, maar er liggen ook alleen maar kleine plaatsjes op de route.

Tol

Er wordt geen tol geheven op de RN7.

Naamgeving

De weg is vernoemd naar Aparicio Saravia (1856-1904), een Uruguayaans politicus en militair leider. Hij was van Braziliaanse afkomst. Eind 19e eeuw probeerde hij als leider van de Blancos een revolutie te starten tegen de Colorados, met kortdurende conflicten in 1897 en 1904. Hij overleed aan de gevolgen van een conflict in 1904, waarna de revolutie werd beëindigd en de stabiliteit in Uruguay terugkeerde. Hij was afkomstig uit het departement Cerro Lago, waar de RN7 heen loopt.

Referenties


Rutas nacionales in Uruguay

RN1RN2RN3RN4RN5RN6RN7RN8RN9RN10RN11RN12RN13RN14RN15RN16RN17RN18RN19

Ruta Interbalnearia