RN7 (Venezuela)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
VE-7
Begin Quíbor
Einde San Cristóbal
Lengte 620 km
Route

Quíbor

El Tocuyo

Boconó

Trujillo

Valera

Mérida

Ejido

La Grita

San Cristóbal

De RN7 is een ruta nacional of troncal in Venezuela. De exacte route van de RN7 is onduidelijk, het eindpunt is San Cristóbal, maar het beginpunt wordt genoemd als Barinas, Trujillo of Quíbor. De weg loopt dwars door de Cordillera de Mérida, het hoogste gebergte van Venezuela. De langste route van Quíbor naar San Cristóbal is 620 kilometer lang.

Routebeschrijving

Bij Quíbor slaat de RN1 vanuit Barquisimeto naar het noordwesten af, en gaat de RN7 verder naar het zuidwesten. De weg loopt dwars door de Cordillera de Mérida, het hoogste bergketen van Venezuela. Tussen El Tocuyo en Boconó loopt de weg over een circa 1.500 meter hoge bergpas. De omgeving is groen en bergachtig, de hoogste toppen in deze regio gaan tot circa 3.500 meter. De weg is smal en bochtig op dit traject.

Men bereikt dan Boconó, gelegen in een smal dal op 1.200 meter hoogte. Vanaf hier loopt de RN7 met een boog langs Trujillo naar Valera. Er zijn hier twee routes mogelijk, die beiden over smalle bergpassen gaan. De zuidelijke route via Trujillo gaat over een circa 2.500 meter hoge bergpas, de noordelijke route langs Trujillo gaat over een circa 2.100 meter hoge bergpas. Beide routes zijn erg bochtig. Tussen Trujillo en Valera ligt een autopista, de Autopista Valera - Trujillo.

Vanaf Valera voert de RN7 zuidwestwaarts door smalle dalen door steeds hoger wordende bergen. De weg loopt over een 4.118 meter hoge bergpas, de hoogste weg van Venezuela. Dit is de Collado del Cóndor, ook wel bekend als de Pico de Águila. De weg heet hier de Carretera Trasandina. In dit gebied liggen de hoogste bergen van Venezuela, waaronder de hoogste, de 4.981 meter hoge Pico Bolívar ten zuiden van Mérida.

Men daalt dan af naar de stad Mérida die op 1.500 meter hoogte ligt. De stad ligt in een smal dal omringd door hoge bergen boven 4.000 meter. Vanaf Mérida naar El Vigia loopt een 'autopista', die in Mérida 2x2 rijstroken met gelijkvloerse kruispunten heeft, en buiten Mérida grotendeels 2+1 rijstroken. De RN7 loopt niet helemaal naar El Vigia, maar voert verder zuidwestwaarts. Op weg naar San Cristóbal volgen nog twee hoge bergpassen, één van circa 3.100 meter en één van 2.700 meter. In San Cristóbal eindigt de RN7 dan weer op de RN1.

Geschiedenis

De weg is in de eerste helft van de jaren '20 aangelegd en is op 24 juli 1925 officieel in gebruik genomen. Het was de eerste weg door het hooggebergte van Venezuela. De weg is in de jaren '50-60 geasfalteerd. De autopista Valera - Trujillo is ook in de jaren '60 aangelegd. De Autopista El Vigia - Mérida is in 1997 opengesteld voor het verkeer.

Vanwege het bergachtige karakter is de RN7 geen belangrijke transportroute, doorgaand vrachtverkeer gebruikt veelal de zuidelijker verlopende RN5 of de noordelijker verlopende RN1, die nauwelijks door de bergen lopen en deels autopista zijn.

Referenties


Carreteras nacionales de Venezuela

RN1RN2RN3RN4RN5RN6RN7RN8RN9RN10RN11RN12RN13RN14RN15RN16RN17RN19