RN8 (Paraguay)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
PY-8.svg
PY-8 map.png
RN8
Begin San Estanislao
Einde Coronel Bogado
Lengte 320 km
Route

Centrum.svg San Estanislao PY-3.svgPY-10.svg

Centrum.svg Santa Rosa del Mbutuy PY-10.svg

Centrum.svg Simón Bolívar

Centrum.svg Carayaó

Centrum.svg Coronel Oviedo PY-2.svgPY-7.svg

Centrum.svg Villarrica

Centrum.svg Caazapa

Centrum.svg Maciel

Centrum.svg Yegros

Centrum.svg Yuty

Centrum.svg San Pedro del Paraná

Centrum.svg Coronel Bogado PY-1.svg

De RN8 is een ruta nacional in Paraguay. De weg vormt een noord-zuidroute door de oostelijke helft van het land, vanaf San Estanislao via Coronel Oviedo naar Coronel Bogado. De RN8 is 320 kilometer lang.

Routebeschrijving

De RN8 begint in het plaatsje San Estanislao op de RN3. De weg verloopt zuidwaarts door de glooiende savanne, die deels gecultiveerd is. Het gebied is vrij dunbevolkt. Na bijna 100 kilometer bereikt men het stadje Coronel Oviedo, een belangrijk knooppunt van oostelijk Paraguay. De RN2 uit Asunción gaat hier over in de RN7 naar Ciudad del Este. De wegen kruisen elkaar middels een verkeersplein. De RN8 voert verder zuidwaarts, westelijk van de Cerro Peró, met 842 meter de hoogste berg van Paraguay. Men komt door enkele kleine stadjes en de weg verloopt door een afwisseling van savanne, weidegebieden en wetlands. In het zuiden van Paraguay is de RN8 wat minder goed uitgebouwd, delen zijn onverhard. De RN8 eindigt in het stadje Coronel Bogado op de RN1.

Geschiedenis

De RN8 is van oudsher niet de belangrijkste weg van Paraguay, mede omdat het maar enkele grotere plaatsen aandoet. Het noordelijk deel van San Estanislao tot Caazapa was in 2013 geasfalteerd, maar het zuidelijke deel van Caazapa tot Coronel Bogado niet. Dit is in de periode 2014-2016 geasfalteerd.[1]

Tol

In 2013 waren er geen tolstations op de RN8.

Referenties

Flag of Paraguay.svg Rutas nacionales in Paraguay Flag of Paraguay.svg

RN1RN2RN3RN4RN5RN6RN7RN8RN9RN10RN11RN12