RN9 (Uruguay)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RN9
Begin RN8
Einde Chuy
Lengte 276 km
Route

Pan de Azucar

San Carlos

Rocha

Castillos

La Coronilla

Chuy

BR-471

De RN9, ook bekend als de Coronel Leonardo Olivera, is een ruta nacional in Uruguay. De weg vormt een oost-westroute in het oosten van het land, vanaf de RN8 ten oosten van Montevideo tot de grens met Brazilië bij Chuy. De RN9 is 276 kilometer lang. De gehele RN9 heeft de status van een Corredor Internacional.

Routebeschrijving

De RN9 tussen Montevideo en Maldonado.

De RN9 slaat 50 kilometer ten oosten van Montevideo van de RN9 af en voert dan oostwaarts en volgt de Atlantische kustlijn. De weg verloopt veelal landinwaarts, op enige afstand van de plaatsen aan de kust. De weg voert langs de voet van de 501 meter hoge Cerro de las Ánimas, de op één na hoogste berg van Uruguay. De weg passeert ten noorden van de havenstad Maldonado langs. De RN9 geeft noordelijker toegang tot de lange zandstranden van de Atlantische Oceaan. De plaatsen op de route zijn klein en de RN9 is overal enkelbaans. Bij Chuy volgt de grens met Brazilië. Aan Braziliaanse zijde gaat de BR-471 verder naar Pelotas en Porto Alegre.

Geschiedenis

De RN9 is één van de belangrijkste transportroutes van Uruguay, als oostelijkste verbinding naar Brazilië. De weg is geheel geasfalteerd en overal in goede conditie. Het is een moderne tweestrooks weg.

Tol

De RN9 is deels een tolweg. In 2015 waren er twee tolstations op de route.[1]

Naamgeving

De weg is vernoemd naar Leonardo Olivera (1793-1863), een Uruguayaanse militair die belangrijk was tijdens de onafhankelijkheid van Uruguay. Hij is geboren in Maldonado, waar de RN9 op korte afstand van passeert.

Referenties

Rutas nacionales in Uruguay

RN1RN2RN3RN4RN5RN6RN7RN8RN9RN10RN11RN12RN13RN14RN15RN16RN17RN18RN19

Ruta Interbalnearia