RNIE2

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RNIE2.svg
RNIE2 map.png
RNIE2
Begin Cotonou
Einde Malanville (RN)
Lengte 729 km
Route

Centrum.svg Cotonou RNIE1

Centrum.svg Godomey

Centrum.svg Calavi

Centrum.svg Allada

Centrum.svg Bohicon RNIE4

Centrum.svg Dassa

Centrum.svg Glazoué RNIE3

Centrum.svg Savé

Centrum.svg Kilibo

Centrum.svg Toui

Centrum.svg Parakou RNIE6

Centrum.svg N'Dali

Centrum.svg Guessou

Centrum.svg Kandi RNIE7

Centrum.svg Malanville

Flag of Niger.svg N7 FR.svg

De RNIE1 is een Route Nationale Inter-Etat in Benin. De weg vormt een lange noord-zuidroute vanaf Cotonou aan de kust tot aan de grens met Niger bij Malanville in het noorden van het land. De RNIE2 is de langste weg van Benin met een lengte van 729 kilometer.[1]

Routebeschrijving

De weg begint in het westen van Cotonou op een trompetknooppunt met de RNIE1. De weg voert dan noordwaarts, langs de westkant van het Lac Nokoué, en legt nog bijna 20 kilometer door bebouwd gebied af. Dit deel van de weg telt 2x2 rijstroken. Buiten de regio Cotonou is de weg enkelbaans, en verloopt met slingers naar het noorden. Buiten Cotonou doet de weg alleen kleine stadjes aan, zoals Bohicon en Parakou. Het landschap is vlak en bestaat in het zuiden uit tropische bossen, in het midden uit tropische savanna, naar het noorden toe overgaand in droger gebied. Het terrein is overwegend vlak. Halverwege de route loopt de weg vrij dicht langs de grens met Nigeria. Bij Malanville is er een brug over de rivier de Niger, tevens de grens met het land Niger. Aan Nigerse zijde gaat de N7 verder naar Dosso en Niamey.

Geschiedenis

De RNIE2 is de belangrijkste noord-zuidroute van Benin, maar doet buiten de regio Cotonou geen grotere steden of economisch belangrijke plaatsen aan. Het binnenland van Benin is onderontwikkeld. In december 1959 opende de eerste brug over de Niger bij Malanville. Deze brug is later vervangen door een nieuwe brug, wanneer is onbekend, maar voor 2002.

In 2012-2013 is de RNIE 2 door de voorsteden van Cotonou verbreed naar 2x2 rijstroken. Tevens is toen een trompetknooppunt met de RNIE1 aangelegd, dit was het eerste knooppunt van Benin.

Referenties

Flag of Benin.svg Hoofdwegen in Benin Flag of Benin.svg

RNIE1RNIE2RNIE3RNIE4RNIE5RNIE6RNIE7