RNIE6

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RNIE6.svg
RNIE6 map.png
RNIE6
Begin Ouaké (TG)
Einde Chicandou (WAN)
Lengte 296 km
Route

Flag of Togo.svg N16

Centrum.svg Badjoude

Centrum.svg Djougou RNIE3

Centrum.svg Partago

Centrum.svg Beterou

Centrum.svg Tourou

Centrum.svg Parakou RNIE2

Centrum.svg Guinagourou

Centrum.svg Pèrèrè

Centrum.svg Nikki

Flag of Nigeria.svg

De RNIE6 is een Route Nationale Inter-Etat in Benin. De weg vormt een oost-westroute door het noorden van het land, vanaf de grens met Togo via Djougou en Parakou naar de grens met Nigeria. De weg is 296 kilometer lang.[1]

Routebeschrijving

De weg begint op de grens met Togo, aan Togolese zijde gaat de N16 verder naar Kara en Tamale in Ghana. De weg voert oostwaarts over de savanne naar de stad Djougou, waar men de RNIE3 kruist. Daarna voert de weg zuidoostwaarts naar de stad Parakou, dit is het belangrijkste deel van de route. De weg voert overwegend door vlak tot glooiend gebied, maar halverwege Djougou en Parakou ligt laag heuvelland. In Parakou kruist men de RNIE2. De weg voert daarna noordoostwaarts naar Nikki en dan zuidoostwaarts naar de grens met Nigeria. Aan Nigeriaanse zijde sluit een weg aan die naar de A7 richting Kaiama loopt.

Geschiedenis

De RNIE6 is weliswaar een 'internationale route', maar is vooral van belang tussen de steden Djougou en Parakou, dit was in 2014 ook het enige deel van de route dat geasfalteerd was, het deel vanaf de grens met Togo tot Djougou was onverhard, evenals een vrij lang stuk van Parakou via Nikki naar de grens met Nigeria. De zandweg tussen Niki en de Nigeriaanse grens is in 2011 wel verbeterd, vanaf zandpad tot berijdbare weg.

Referenties

Flag of Benin.svg Hoofdwegen in Benin Flag of Benin.svg

RNIE1RNIE2RNIE3RNIE4RNIE5RNIE6RNIE7