RNIE7

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RNIE7.svg
RNIE7 map.png
RNIE7
Begin Tobaga (BF)
Einde Ségbana (WAN)
Lengte 222 km
Route

Flag of Burkina Faso.svg

Centrum.svg Banikoara

Centrum.svg Kandi RNIE2

Centrum.svg Ségbana

Flag of Nigeria.svg

De RNIE7 is een Route Nationale Inter-Etat in Benin. De weg vormt een oost-westroute door het noorden van het land, vanaf de grens met Burkina Faso via Kandi naar de grens met Nigeria. De weg is 222 kilometer lang.[1]

Routebeschrijving

De RNIE7 begint op de grens met Burkina Faso in afgelegen gebied. Aan Burkinese zijde gaat een pad verder naar Diapaga. Het deel in het grensgebied van Burkina Faso is amper een weg te noemen, het lijkt meer op een zandpad in het bos. Dichter bij Banikoara is het meer een zandweg, en vanaf Banikoara tot Kandi is de weg geasfalteerd. In Kandi kruist men de RNIE2. Vanaf Kandi voert de weg oostwaarts door savanne. Dit deel is een brede zandweg. Oostelijk van Ségbana is de weg amper berijdbaar.

Geschiedenis

De RNIE7 is een schakel binnen het wegennet van Benin, die eigenlijk nauwelijks internationaal belang heeft. Het deel in het grensgebied met Burkina Faso was in 2013 niet meer dan wat sporen in het zand. In 2009 is de weg van Banikoara tot Kandi geasfalteerd. Dit is sindsdien een moderne weg. Dit was tevens het eerste deel van de RNIE7 dat geasfalteerd werd.

Referenties

Flag of Benin.svg Hoofdwegen in Benin Flag of Benin.svg

RNIE1RNIE2RNIE3RNIE4RNIE5RNIE6RNIE7