ROC Tilburg

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf ROC Midden-Brabant)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het ROC Tilburg is een zogenaamd regionaal opleidingscentrum. Een ROC is een instelling voor secundair beroepsonderwijs en is te vergelijken met het vroegere mbo, leerlingwezen en volwasseneneducatie samen. Leerlingen worden opgeleid voor verschillende beroepen waarvoor (deel)kwalificaties zijn vastgelegd. Het ROC Tilburg heeft vestigingen in Tilburg en Waalwijk. De locatie in Tilburg is gevestigd op de Stappegoorweg, de oude locatie van het VAT, de voorloper van de opleiding verkeerskunde op de NHTV.

Administratieve en Juridische Dienstverlening, beveiliging, bouwtechniek, commerciële dienstverlening, gezondheidszorg, ICT en mediatechnologie, kunst, cultuur en media, logistiek en mobiliteit, luchtvaarttechniek, mode en uiterlijke verzorging, onderwijs en kinderopvang, proces- en milieutechniek, sport en bewegen en welzijn zijn de richtingen die leerlingen kunnen kiezen.

Binnen de afdeling bouwtechniek wordt de opleiding cityplanning aangeboden. Dit is een 4-jarige opleiding en bereidt de leerling voor op een beroep in het werkveld of op een vervolgstudie. De inrichting van de omgeving staat centraal tijdens de opleiding. Het ontwerpen van nieuwe (woon)wijken en het oplossen van verkeersproblematiek zijn enkele vraagstukken die de leerling tegen kan komen.

Het is een gemengd traject, waarbij in het laatste jaar tussen ruimtelijke inrichting of verkeerskunde gekozen kan worden. De leerling volgt in een van de richtingen een stage. Na het ROC Tilburg heeft de leerling recht op verkorte leertrajecten bij andere vergelijkbare hbo-studies, zoals verkeerskunde of ruimtelijke ordening en planologie.

Externe link