Rainbow Bridge (Niagara Falls)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rainbow Bridge
Overspant Niagara River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 440 meter
Hoofdoverspanning 286 meter
Hoogte brugdek 61,5 meter
Openstelling 01-11-1941
Verkeersintensiteit 9.600 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Rainbow Bridge is een stalen boogbrug op de grens van Canada en de Verenigde Staten, in Niagara Falls.

Kenmerken

De Rainbow Bridge overspant de Niagara River, die de grens tussen Canada en de Verenigde Staten vormt. De brug staat ten noorden van de wereldberoemde Niagara Falls. De brug is een stalen boogbrug met een overspanning van 286 meter. Het brugdek ligt boven de boog. De totale bruglengte bedraagt 440 meter. Het brugdek ligt 61,5 meter boven de rivier. Aan beide kanten is een grensovergang. De brug wordt voornamelijk door toeristen gebruikt, doorgaand verkeer gebruikt andere bruggen in de regio. Vrachtverkeer is niet toegestaan op de brug. De brug is een tolweg.

Geschiedenis

De brug verving de Honeymoon Bridge, die in 1938 instortte door ijsgang. De brug is tussen mei 1940 en oktober 1941 aangelegd en opende op 1 november 1941 voor het verkeer.

Tol

De brug is een tolweg, zowel voor gemotoriseerd verkeer als voetgangers en fietsers. De tol voor gemotoriseerd verkeer wordt alleen richting Canada geheven aan de Amerikaanse kant, voetgangers betalen de tol juist alleen richting de Verenigde Staten bij een tourniquet aan Canadese zijde.

Referenties