Rama Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
-
Begin Bangkok
Einde Bangkok
Lengte 19 km
Route

De Rama Expressway, volledig de Rama Expressway 3-Daokanong-West Outer Ring (Thai: ทางพิเศษสายพระราม 3-ดาวคะนอง-วงแหวนรอบนอกตะวันตก), is een in aanbouw zijnde expressway in Thailand, gelegen in het zuidwesten van de hoofdstad Bangkok. De autosnelweg verloopt als een viaduct parallel aan de Nakhon Expressway en is 19 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Rama Expressway begint in Bang Khun Thian in het zuidwesten van Bangkok, op een knooppunt met de Bangkok Ring Road (Motorway 9) en de Motorway 82. De autosnelweg voert dan noordoostwaarts als viaduct boven Highway 35. Daarna verloopt de route naast de Nakhon Expressway, inclusief een grote tuibrug met 2x4 rijstroken over de rivier de Chao Phraya. Kort na de brug splitst het verkeer zich naar de Sirat Expressway en de Nakhon Expressway in het district Yan Nawa.

Toekomst

De autosnelweg moet de capaciteit van de Highway 35 als zuidwestelijke invalsweg en de capaciteit van de bestaande Nakhon Expressway vergroten. Het vormt ook een verbinding tussen de Nakhon Expressway in Bangkok zelf, en de Motorway 82 die zuidwestwaarts voert. Om het project uit te voeren is een grote tuibrug met 2x4 rijstroken naast de bestaande Rama IX Bridge over de Chao Phraya aangelegd. De bouw van de brug begon op 16 januari 2020 en de brug werd op 30 maart 2023 opgeleverd. De volledige openstelling is echter pas gepland in maart 2024, als de hele Rama Expressway opent.

Referenties


Expressways en motorways in Thailand

Highway 1Highway 3Motorway 6Motorway 7Motorway 9 - Ring BangkokHighway 31Highway 35Motorway 81Motorway 82Highway 338

Bang Na ExpresswayChalong Rat ExpresswayNakhon ExpresswayPrachim Ratthaya ExpresswayRama ExpresswaySirat ExpresswayUttaraphimuk Elevated Tollway (Don Mueang Tollway)