Rama IV Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
สะพานพระราม 4
Overspant Chao Phraya
Rijstroken 2x3
Totale lengte 278 meter
Hoofdoverspanning 134 meter
Hoogte brugdek 5,6 meter
Openstelling 08-12-2006
Verkeersintensiteit
Locatie kaart

De Rama IV Bridge (Thai: สะพานพระราม 4) is een kokerbrug in Thailand, gelegen over de Chao Phraya in Bangkok.

Kenmerken

De Rama IV Bridge is een betonnen kokerbrug, onderdeel van een verhoogd deel van een stadsweg dat circa 2,6 kilometer lang is. De hoofdbrug is 278 meter lang, met een layout van 72 m + 134 m + 72 m. De brug is bij benadering 27 tot 28 meter breed en telt 2x3 rijstroken. De brug is onderdeel van een oost-westverbinding door de noordelijke buitenwijken van Bangkok, die tussen de Ring Road (Motorway 9) en de Sirat Expressway verloopt. Deze stadsweg is grotendeels ongelijkvloers en free-flow ingericht.

Geschiedenis

De brug was onderdeel van een project om een 7,5 kilometer lange oost-west gelegen stadsweg door het noorden van Bangkok aan te leggen. Met name de westoever van de Chao Phraya was daarvoor nog grotendeels onbebouwd. De brug is tussen 2003 en 2006 aangelegd en op 8 december 2006 geopend voor het verkeer. De brug is aangelegd door een consortium van een Japans en Thais bouwbedrijf.

Referenties


Bruggen over de Chao Phraya in Bangkok

Kanchanaphisek Bridge (Motorway 9) • Bhumibol BridgeRama IX BridgeSecond Rama IX BridgeKrungthep BridgeRama III BridgeTaksin BridgePhra Pok Klao BridgeMemorial BridgePhra Pinklao BridgeRama VIII BridgeKrung Thon BridgePrachim Ratthaya Expressway BridgeRama VII BridgeRama V BridgeMaha Chesadabodindranusorn BridgePhra Nang Klao Bridge (Hwy 302) • Rama IV BridgeNonthaburi Bridge (Hwy 307) • Pathum Thani 2 Bridge (Hwy 345) • Pathum Thani Bridge (Hwy 346) • Chiang Rak Bridge (Motorway 9)