Ras Abu Abboud Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Ras Abu Abboud Expressway map.png
-
Begin Doha
Einde Doha
Lengte 9 km
Route

Afslagsymbool.svg Al Corniche Street

Afslagsymbool.svg Tabouk Street

Afslagsymbool.svg Doha International Airport (north)

Afslagsymbool.svg Doha International Airport (center)

Knooppuntsymbool.svg F-Ring Road

Afslagsymbool.svg Al Matar Street

De Ras Abu Abboud Street is een expressway in Doha, Qatar. De snelweg verloopt vanaf het centrum langs de luchthaven naar het zuiden van de stad en is 9 kilometer lang.

Routebeschrijving

Ras Abu Abboud Expressway.jpg

Ter hoogte van de C-Ring Road (Al Corniche Street) begint de snelweg vanaf het onderliggend wegennet. De snelweg telt 2x4 rijstroken en buigt naar het zuiden af. De snelweg verloopt langs de immense luchthaven van Doha, en bedient het met twee aansluitingen. Via een knooppunt met de F-Ring Road is de hoofdtoegang naar Doha International Airport mogelijk. De snelweg gaat zuidelijker over in de East-West Corridor Expressway.

Geschiedenis

De snelweg is over een bestaande weg aangelegd. In 2004 liep deze weg nog door de woestijn. Tussen 2008 en 2010 is het grootste deel van de snelweg aangelegd, direct met 2x4 rijstroken. Het zuidelijkste deel opende in 2011 voor het verkeer tot Al Matar Street.

Referenties


Flag of Qatar.svg Autosnelwegen in Qatar Flag of Qatar.svg

Q1Q2Q3Q4Q5Q6Q39Q141

Al Khor ExpresswayAl Wakrah BypassOrbital RoadHamad Port RoadRas Abu Abboud ExpresswayEast Industrial StreetLusail ExpresswayAl Rayyan RoadSabah Al-Ahmad Corridor

Doha Ring Roads: BCDEFG