Ravenswood Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ravenswood Bridge
US 33.svg
Ravenswood Bridge.jpg
Overspant Ohio River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 830 meter
Hoofdoverspanning 274 meter
Hoogte brugdek 23 meter
Openstelling 1981
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Ravenswood Bridge, ook bekend als de William S. Ritchie Bridge, is een cantilever vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Ohio en West Virginia. De brug overspant de Ohio River bij Ravenswood.

Kenmerken

De Ravenswood Bridge is een stalen cantilever vakwerkbrug met een totale lengte van 830 meter en een hoofdoverspanning van 274 meter. De brug is enkelbaans, met twee rijstroken en verwerkt doorgaand verkeer van de US 33. De brug ligt niet ver van de aansluiting met de Interstate 77 in West Virginia. De oostelijke aansluiting maakt een U-bocht om op de weg langs de Ohio River aan de kant van West Virginia aan te sluiten. De US 33 is een vrij snelle super two naar Athens, Ohio.

Geschiedenis

De Ravenswood Bridge was de eerste brug op deze locatie, er was sinds de jaren '20 een veerdienst. De aanleg van de brug begon eind jaren '70, als onderdeel van een project om snellere wegen in de vallei van de Ohio River aan te leggen. De brug opende in 1981 voor het verkeer, maar was destijds alleen vanaf de kant van West Virginia goed ontsloten. De brug sloot aan de zijde van Ohio aan op de State Route 338, een secundaire weg. In 2003 opende een nieuwe super two van de US 33 richting Athens, waarmee de brug onderdeel werd van een snelle route.

Zie ook

Referenties