Rawalpindi Ring Road

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Rawalpindi Ring Road is een in aanbouw zijnde ringweg in Pakistan. De ringweg moet een bypass van de stad Rawalpindi vormen met een geplande lengte van 38 kilometer.

Routebeschrijving

De Rawalpindi Ring Road is een controlled-access highway en verloopt vanaf de N-5 in Banth tot de M2 in Thalian. De route telt 2x3 rijstroken en krijgt vier ongelijkvloerse aansluitingen. De route verloopt ten zuiden van de grote stad Rawalpindi langs.

Geschiedenis

Rawalpindi is de vierde stad van Pakistan en ligt tegen de hoofdstad Islamabad aan. Rawalpindi is echter aanzienlijk minder gestructureerd gegroeid en bestaat grotendeels uit dichtbebouwde wijken zonder hoogwaardige wegen. De N-5 door Rawalpindi is een brede urban arterial waar al het verkeer in de 2 miljoen inwoners tellende stad op uit komt. Om de N-5 door Rawalpindi te ontlasten is de Rawalpindi Ring Road ontworpen.

Toekomst

De bouw van de Rawalpindi Ring Road begon op 19 maart 2022.[1] De bouw omvat 38,3 kilometer autosnelweg langs de zuidkant van Rawalpindi. De weg heeft 2x3 rijstroken, 5 aansluitingen en een ontwerpsnelheid van 120 km/h.[2][3] Later in 2022 is het tracé echter heroverwogen.[4]

Referenties