Red Hill Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 285.svg
Blank.png
US 285
Hoogte (ft) 9,993 ft
Hoogte (m) 3.046 m
Gebergte Mosquito Range
Verkeersintensiteit 3.900 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Red Hill Pass is een bergpas in de Amerikaanse staat Colorado, gelegen in het midden van de staat. De bergpas is onderdeel van de US 285 in Colorado en is 3.046 meter hoog.

Kenmerken

De Red Hill Pass ligt in de regio South Park, een zeer brede vallei die vlak is en slechts doorsneden wordt door wat lage ruggen. De bergpas ligt ten noordoosten van Fairplay en is onderdeel van de US 285 in Colorado. Het is feitelijk nauwelijks een bergpas te noemen, de pashoogte ligt nauwelijks hoger dan de omgeving. De US 285 doorsnijdt ter plekke een lage rug van rotsen. De Red Hill Pass is eenvoudig te berijden en onderscheidt zich amper van andere wegen in de regio. De Red Hill Pass wordt gedurende de winter open gehouden.

Geschiedenis

Er is weinig bekend over de Red Hill Pass omdat de bergpas nauwelijks significant is ten opzichte van het omliggende landschap. De US 285 bestaat sinds 1936 als nummer over deze route.

Verkeersintensiteiten

De Red Hill Pass is onderdeel van de doorgaande route van Denver naar het zuidwesten van Colorado en verwerkt gemiddeld 3.900 voertuigen per etmaal.

Referenties