Reid Highway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Australian state route 3.svg
Reid Highway map.png
SR 3
Begin North Beach
Einde Midland
Lengte 24 km
Route

Junction.svg Marmion Avenue

Junction.svg Beach Road

Junction.svg Everingham Street

Junction.svg Okely Road

Junction.svg Duffy Road

Afslagsymbool.svg Mitchell Freeway

Junction.svg Erindale Road

Afslagsymbool.svg Wanneroo Road

Afslagsymbool.svg Mirrabooka Avenue

Afslagsymbool.svg Alexander Drive

Afslagsymbool.svg Malaga Drive

Knooppuntsymbool.svg Tonkin Highway / Swan Valley Bypass

Junction.svg Beechboro Road

Junction.svg Altone Road

Junction.svg Lord Street

Junction.svg Swan Road

Junction.svg Great Northern Highway

Junction.svg Toodyay Road

Roe Highway

De Reid Highway, genummerd als de State Route 3, is een urban arterial en gedeeltelijke freeway in Perth, Western Australia. Samen met de Roe Highway vormt State Route 3 de ringweg van Perth, waarbij de Reid Highway het noordelijk deel vormt en oost-west verloopt. De Reid Highway is 24 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Reid Highway in Perth.

De Reid Highway begint nabij de Indische Oceaan op een kruispunt met Marmion Avenue. De weg voert oostwaarts als een urban arterial met diverse verkeerslichten, waarna een parclo met de Mitchell Freeway volgt. Hierna krijgt de weg meer belang, en heeft nog één gelijkvloers kruispunt ten oosten van de Mitchell Freeway voordat het snelwegdeel van de Reid Highway begint. Het snelwegdeel is 10 kilometer lang en loopt vanaf Hamersley tot Malaga. Bij Malaga sluit de Tonkin Highway aan, de snelweg naar de luchthaven. De Reid Highway is ten oosten hiervan smaller, deels enkelbaans met alleen gescheiden rijbanen bij kruispunten. De bebouwing wordt hier dunner en nadat men de Swan River kruist is er een kruispunt met de Great Northern Highway. Kort hierna draait de Reid Highway naar het zuiden en gaat dan over in de Roe Highway.

Geschiedenis

De weg ontstond vanuit plannen eind jaren '60 die een 'North Perimeter Highway' voorzagen. Het duurde echter nog meer dan 15 jaar voordat het eerste deel werd geopend, in 1986 opende het eerste deel tussen de Mitchell Freeway en Erindale Road, feitelijk niet veel meer dan een verbinding naar de Mitchell Freeway, dat slechts twee rijstroken had.

Op 6 september 1991 opende een kort stuk tussen Alexander Drive en Malaga Drive, en een verlenging verder tot de Tonkin Highway op 11 november 1992 en een verlenging westwaarts tot Mirrabooka Avenue op 11 februari 1992. Ook opende die dag een oostwaartse verlenging van de Tonkin Highway tot Beechboro Road. Op 17 november 1994 opende een korte westwaartse verlenging tot Wanneroo Road en op 6 september 1996 opende het ontbrekende deel tot aan Erindale Road, waarmee de noordring aanzienlijk vorm kreeg.

Op 25 november 1996 opende een verlenging oostwaarts tot de West Swan Road, via lokale wegen had men toen toegang naar de Great Northern Highway. De brug over de Swan River ontbrak nog, waardoor men niet direct de Great Northern Highway kon bereiken. Op 30 juli 2001 opende het westelijkste deel tussen Marmion Avenue en de Mitchell Freeway. Het ontbrekende deel aan de oostkant van Perth is direct als een 2x2 divided highway aangelegd en opende op 26 februari 2010 voor het verkeer, zodat men direct toegang had tot de Great Northern Highway en de aansluiting op de Roe Highway compleet was, zodat Perth eindelijk zijn ringweg had, alhoewel deze lang niet overal ongelijkvloers was.

In 2011 zijn de kruispunten met Alexander Drive en Mirrabooka Avenue ongelijkvloers gemaakt, zodat hier een stuk freeway ontstond. In de eerste helft van 2016 opende ook een ongelijkvloerse aansluiting bij Malaga Drive, waarmee de Reid Highway over 10 kilometer als freeway was uitgevoerd. Begin 2016 zijn ook extra verbindingswegen in de aansluiting op de Mitchell Freeway aangelegd, waardoor dit een parclo met 6 verbindingswegen werd.

Op 22 maart 2019 opende het knooppunt met de Tonkin Highway en de Swan Valley Bypass, het grootste knooppunt van Western Australia.[1]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 23.000 voertuigen tussen Marmion Avenue en de aansluiting op de Mitchell Freeway, wat stijgt naar 50.000 tot 55.000 voertuigen per dag op het freeway-gedeelte. Oostelijk van de Tonkin Highway rijden 28.000 voertuigen per dag, stijgend naar 37.000 voertuigen op de brug over de Swan River nabij de Great Northern Highway. Dit daalt naar 30.000 voertuigen bij het einde van de Reid Highway, op de overgang naar de Roe Highway.[2]

Referenties

Hoofdwegen en autosnelwegen in Western Australia

Autosnelwegen: Bunbury Outer Ring RoadGraham Farmer FreewayKwinana FreewayMitchell FreewayReid HighwayRoe HighwaySwan Valley BypassTonkin Highway

Hoofdwegen: Albany HighwayBrand HighwayCoolgardie-Esperance HighwayEyre HighwayGoldfields HighwayGreat Eastern HighwayGreat Northern HighwayNorth West Coastal HighwaySouth Coast HighwaySouth Western HighwayVictoria Highway