Resalat Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Route 24
Begin Tehran
Einde Tehran
Lengte 12 km
Route

Yasini Expressway

Damavand Street

Tehranpars Expressway

Hengam Street

Imam Ali Expressway

Niavaran Expressway

Shariati Street

Sohravardi Street

Shadid Haghani Expressway

Modares Expressway

Africa Boulevard

Resalat Tunnel

Kordestan Expressway

Hakim Expressway

De Resalat Expressway (Farsi: بزرگراه رسالت) is een expressway in Tehran, Iran. De snelweg vormt een oost-westroute door het oosten van de stad en is 12 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Resalat Expressway begint in het uiterste oosten van Tehran op de Yasini Expressway, die onderdeel van de ringstructuur uitmaakt. De weg voert westwaarts door de dichtbebouwde woonwijken en kent een aantal kruispunten voordat de weg een snelweg wordt met ongelijkvloerse kruisingen. Dit gebeurd vanaf het knooppunt met de Imam Ali Expressway. De snelweg telt veelal 2x3 rijstroken en voert door dichtbebouwd gebied. Een belangrijk knooppunt is met de Modares Expressway, waarna de Resalattunnel onder een woonwijk doorgaat. Daarna volgt het knooppunt met de Kordestan Expressway en gaat de snelweg verder als de Hakim Expressway.

Geschiedenis

De Resalat Expressway is grotendeels een upgrade van bestaande stadsboulevards. In 2007 is de Resalattunnel opengesteld, en in 2011 volgde het knooppunt met de Yasini Expressway.

Referenties


Expressways en Freeways in Iran

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 3Freeway 5Freeway 6Freeway 7Freeway 9Freeway 16Freeway 51Qom - Garmsar FreewayTehran - Pardis FreewayGhadir Freeway