Rheinbrücke N4

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rheinbrücke N4
A4 CH.svg
Rheinbrücke N4.jpg
Overspant Rhein
Rijstroken 1x3
Totale lengte 151,8 meter
Hoofdoverspanning 125,3 meter
Hoogte brugdek 9 meter
Openstelling 15-08-1996
Verkeersintensiteit mvt/etmaal
Locatie kaart

De Rheinbrücke N4 is een tuibrug in Zwitserland, gelegen over de Rijn in Schaffhausen. De brug is onderdeel van de A4. Het is de enige tuibrug over de Rijn in Zwitserland.

Kenmerken

De Rheinbrücke N4 is een betonnen tuibrug met een totale lengte van 151,8 meter en een hoofdoverspanning van 125,3 meter. De brug is gelegen in een bocht, het brugdek is tussen 19,7 en 21,6 meter breed. De pyloon is 51,9 meter hoog en staat onder een hoek van 70 graden. De pyloon staat op de zuidzijde van de Rijn.

De brug is onderdeel van de A4, een Autostrasse. Van oorsprong werden dit soort wegen ook een Nationalstrasse genoemd, vandaar de naam N4. De autoweg is de belangrijkste ontsluitingsweg door Schaffhausen. Aan beide kanten van de brug bevindt zich een tunnel. De A4 telt over de brug drie rijstroken, twee richting zuiden vanwege invoegend verkeer vanaf de Hauptstrasse 14 op de noordoever van de Rijn.

Geschiedenis

De planning van een Nationalstrasse door Schaffhausen begon al begin jaren '60 maar de bouw liet lang op zich wachten. De primaire brug in die tijd was de Rheinbrücke Schaffhausen–Feuerthalen, waar noord-zuidverkeer vanuit Winterthur op uit kwam als het Schaffhausen binnen reed. In 1971 besloot de Bundesrat tot de bouw van de grotendeels ondergrondse N4 door Schaffhausen. Het uitwerken van een definitief ontwerp duurde lang, daarbij zijn ook diverse varianten voor een brug over de Rijn overwogen. De relatief geringe lengte zou het mogelijk maken om van een vrij standaard liggerbrug gebruik te maken. Echter men was ontevreden over het beeld van de brug, daardoor werd in 1991 besloten een nieuw ontwerp te maken met een tuibrug. Dit project werd op 15 juni 1992 goedgekeurd.

Onderdeel van dit project was ook een zijtak van de N4 voor de ontsluiting van Schaffhausen zelf. Daartoe werd er direct naast de brug van de N4 ook de Rheinbrücke Schaffhausen–Flurlingen aangelegd in dezelfde periode. Deze brug zou het centrum van Schaffhausen van bestemmingsverkeer ontlasten, terwijl de brug van de N4 het doorgaande verkeer door Schaffhausen op zich zou nemen. De bouw van de tuibrug begon op 11 januari 1993 en de brug kwam eind 1995 gereed. De verkeersopenstelling volgde op 15 augustus 1996.

Al vrij snel was de N4 overbelast, het jaren '60 plan voor een enkelbaans autoweg bleek al bij openstelling achterhaald. Daardoor is er de wens om de A4 door Schaffhausen naar 2x2 rijstroken te verbreden, onderdeel hiervan is ook een verdubbeling van de tunnels en de brug over de Rijn.[1] Deze plannen zijn echter weer uitgesteld.

Verkeersintensiteiten

Er zijn geen exacte verkeersgegevens van de brug bekend.

Zie ook

Referenties