Rheinbrücke Neuenburg–Chalampé

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rheinbrücke Neuenburg–Chalampé
B378.svg
Rheinbrücke Neuenburg–Chalampé.jpg
Overspant Rhein
Rijstroken 1x2
Totale lengte 219 meter
Hoofdoverspanning 3 x 73,0 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 19-08-1963
Verkeersintensiteit 10.600 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Rheinbrücke Neuenburg–Chalampé is een set van drie bruggen Rijn op de grens tussen Duitsland en Frankrijk bij Neuenburg.

Kenmerken

De brug betreft feitelijk drie bruggen, een set van twee bruggen over de Rijn zelf en een gecombineerde weg/spoorbrug over het Grand Canal d'Alsace dat aan de Franse zijde ligt. De wegbrug over de Rijn is een stalen liggerbrug met een totale lengte van 219 meter en drie overspanningen van 73 meter lengte. Daarnaast ligt een 218 meter lange stalen vakwerkbrug met drie overspanningen van 72 meter van de spoorlijn Müllheim - Mulhouse.

De gecombineerde weg- en spoorbrug over het naastgelegen Grand Canal d'Alsace in Frankrijk is circa 185 meter lang. Dit is één brug die aangelegd is als vakwerkbrug, echter alleen aan de zijkant en niet een gesloten constructie boven het brugdek zoals de spoorbrug over de Rijn wel heeft. De brug heeft een apart fiets/voetpad van 3 meter breed.

De set bruggen bij Neuenburg zijn één van de kleinste over het Duitse deel van de Rijn die niet bij een sluizencomplex ligt.

Op de brug begint de Duitse B378, een korte verbinding door Neuenburg naar de B3 bij Müllheim. Aan Franse zijde sluit de D39 aan die naar Mulhouse voert. Beide oevers van de Rijn zijn geïndustrialiseerd, met een bedrijventerrein in Neuenburg en een groter petrochemisch complex aan Franse zijde bij Chalampé. De bruggen liggen 5 kilometer stroomafwaarts van de Rheinbrücke Ottmarsheim van de Franse A36, die het doorgaande verkeer verwerkt.

Geschiedenis

Oorspronkelijke spoorbrug (1878-1945)

Van oorsprong was dit een relatief belangrijke Rijnkruising, die de Franse stad Mulhouse met de Duitse noord-zuidverbindingen door het Rheintal verbond. De Rijnkruising had van oudsher vooral betekenis als spoorverbinding. In 1874 werd besloten tot de bouw van een spoorbrug bij Neuenburg. In die tijd stonden beide oevers van de Rijn onder Duits bestuur. De brug is tussen 1875 en 1878 aangelegd en op 6 februari 1878 in gebruik genomen als onderdeel van de 22 kilometer lange spoorlijn van Müllheim naar Mulhouse.

De brug was een stalen vakwerkbrug met dezelfde kenmerken als de Rheinbrücke Breisach–Neuf-Brisach. De spoorbrug was ontworpen op 2 sporen maar uiteindelijk is er maar één in gebruik genomen. Tussen 1905 en 1906 is de brug versterkt en verder uitgebouwd als tweesporige verbinding.

Na de Eerste Wereldoorlog kwam de brug volledig in het beheer van Frankrijk. Na de Eerste Wereldoorlog werd de spoorbrug echter weinig gebruikt met maar twee treinen per dag. Op 12 oktober 1939 werd de westelijke pijler door Franse troepen opgeblazen, zoals dat bij alle Rijnbruggen gebeurde toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. De brug is in 1940-1941 hersteld na de Duitse invasie van Frankrijk en was vanaf juli 1941 weer enkelsporig in gebruik. Op 9 februari 1945 werd de gehele brug opgeblazen door het terugtrekkende Duitse leger.

Nieuwe spoorbrug (1946-heden)

De brug werd direct na het einde van de oorlog door de Franse regering provisorisch hersteld en kon vanaf 3 juni 1946 weer eensporig gebruikt worden. In 1956 werd het brugdek berijdbaar gemaakt voor wegverkeer.

In 1953 kwamen Frankrijk en Duitsland overeen om een definitieve brug aan te leggen. Vanwege het relatief lage gebruik werd besloten tot de bouw van een eenvoudige enkelsporige brug. Ook was in die tijd het Grand Canal d'Alsace aan Franse zijde in aanbouw waardoor een tweede brug nodig was, dit werd gepland als gecombineerde weg/spoorbrug. Vanwege de omdijking van de Rijn was de nieuwe brug minder lang dan de oorspronkelijke brug.

De nieuwe spoorbrug werd op 27 mei 1962 weer in gebruik genomen. Het reizigersverkeer werd echter in 1980 gestaakt, daarna werd de spoorbrug nog wel gebruikt door goederentreinen. Vanaf 2006 reden in de zomer enkele toeristentreinen over de brug, vanaf 2012 werden ook weer reguliere reizigersdiensten over de brug gereden. Sinds 2013 maken ook TGVs van de brug gebruik. De spoorlijn waarin de brug onderdeel van uitmaakt is echter geen hogesnelheidslijn.

Nieuwe wegbrug (1963-heden)

Oorspronkelijk was voorzien dat er een veerdienst ingesteld zou worden tussen Neuenburg en Chalampé, echter met de bouw van het Grand Canal d'Alsace was dit onpraktisch, daarom werd besloten tot de bouw van een wegbrug, die zou aanhaken op de toen geplande spoorbrug. De brug is tussen 1961 en 1963 aangelegd, de Franse brug over het Grand Canal d'Alsace kwam in 1962 als eerste gereed, de eigenlijke Rijnbrug volgde op 19 augustus 1963.

In 2021-2022 is de brug 9 maanden afgesloten geweest voor renovatiewerkzaamheden.[1][2][3] De brug heropende op 14 april 2022.[4] Bij de renovatie is ook een 3 meter breed fiets/voetpad gerealiseerd.[5]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken 10.600 voertuigen van de brug gebruik, het is daarmee één van de minst drukke Rijnbruggen tussen Duitsland en Frankrijk. Dit komt vanwege de nabijheid van de brug van de Franse A36.

Zie ook

Referenties