Ring 2 (Noorwegen)

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Riksvei 161 (Noorwegen))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ring 2
Begin Oslo
Einde Oslo
Lengte 10 km
Route

De Ring 2 is een ringweg in Oslo, Noorwegen. De weg vormt de middelste van drie ringwegen rond Oslo en ligt in de wijken net buiten het centrum. De weg heet ook wel de Kirkeveiringen en vormt een boog door de stad. De Ring 2 is 10 kilometer lang.

Routebeschrijving

Ring 2 wordt gevormd door Drammensveien, Kirkeveien, Finnmarkgata, Kjøberggata en Kværnerveien, evenals enkele andere korte straatnamen. De ringweg begint in het westen van de stad op een aansluiting met de E18 en gaat dan onder het station Skøyen door. De weg telt hier 2x2 rijstroken met een trambaan in het midden. Daarna ligt een verbindingsweg naar de noordring, dit is een enkelbaans weg. De noordring heeft grotendeels gescheiden rijbanen met afwisselend 2x1 en 2x2 rijstroken. De kruispunten zijn gelijkvloers. Op het Carl Berners plass in het noordoosten van Oslo volgt een aansluiting op de riksvei 4 (Trondheimsveien). De weg voert daarna zuidwaarts met 2x1 rijstroken, om vervolgens het spoor over te steken en met een Z-route op de E6 ten oosten van het centrum aan te sluiten.

Geschiedenis

Ring 2 werd opgenomen in het masterplan voor Oslo uit 1929. Dit plan voorzag twee stadswegen als ringwegen van Oslo. De weg was begin jaren '50 al voltooid. Het heeft echter het karakter van een serie aan elkaar geschakelde stadswegen gehouden dan een hoogwaardige ringweg. De weg was aanvankelijk ook als de riksvei 161 genummerd, maar deze werd bij de hernummering van 2010 geschrapt.

De noordring had oorspronkelijk grotendeels 4 rijstroken, maar is vanaf 2015 op een aantal plekken heringericht.

Tolcordon

De Ring 2 vormt grotendeels de grens van de Indre Ring, het binnenste tolcordon van Oslo.[1]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 22.000 voertuigen nabij de E18, 13.000 voertuigen over Drammensveien, en veelal 12.000 tot 15.000 voertuigen op de noordring. Op de oostring fluctueren de intensiteiten wat meer vanwege de structuur van het wegennet en liggen de intensiteiten tussen 7.000 en 14.000 voertuigen per dag.[2]

Referenties