Ring Beograd

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Ring Beograd.jpg
E75
Begin Batajnica
Einde Pančevo
Lengte 69 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Čvor Batajnica A1 RO.png → Novi Sad

Knooppuntsymbool.svg Čvor Beograd A3 RO.png → Beograd / Zagreb

Afslagsymbool.svg Surčin

Brug.svg Sava

Afslagsymbool.svg Čvor Ostružnica SRB-22.svg

Afslagsymbool.svg Čvor Orlovača SRB-26.svg

Tunnel.svg Straževica


Afslagsymbool.svgWerkzaamheden.svg Avalski Put

Knooppuntsymbool.svgWerkzaamheden.svg Čvor Bubanj Potok A1 RO.png → Beograd / Niš

De Ring Beograd, (Servisch: Обилазница око Београда - Obilaznica oko Beograda) is een autoput in Servië. De weg moet een driekwartsring rond de hoofdstad Beograd (Belgrado) vormen aan de west- zuid- en oostkant vanaf Batajnica tot Pančevo. De snelweg moet in totaal 69 kilometer lang worden.

Routebeschrijving

De ring begint bij Batajnica, waar de A1 uit Novi Sad overgaat in de ringweg. Hierna loopt de snelweg naar het knooppunt Beograd, waar men de A3 kruist. Hierna loopt de weg met een boog ten zuiden van Beograd langs, en heeft een brug over de Sava. Het aantal aansluitingen is beperkt, de belangrijkste zijn met de IB-26 en de IB-22. Aan de zuidoostkant van Beograd komt een knooppunt Bubanj Potok met de A1. Hierna moet de snelweg de rivier de Donau over steken en naar Pančevo lopen en overgaan in de Autoput Beograd - Vršac.

Geschiedenis

De aanleg van de ringweg begon in november 1990 maar werd vertraagd door het uitbreken van de regionale oorlogen en het uiteenvallen van Joegoslavië. Het duurde 18 jaar voordat het eerste deel werd geopend. In 2008 is het eerste deel opengesteld tussen het knooppunt Dobanovci en de IB-26 aan de zuidkant van Beograd. Dit deel was echter enkelbaans opengesteld. Op 3 mei 2012 openden twee trajecten; het westelijk deel tussen de A1 en A3 tussen de knooppunten Batajnica en Dobanovci over 8 kilometer, en een deel van de zuidring door Rakovica, inclusief een tunnel over 4 kilometer. Hiermee is de ring interessanter voor doorgaand verkeer, aangezien maar een klein stukje over een niet-autoweg wordt afgewikkeld.

De ringweg was oorspronkelijk grotendeels een enkelbaans weg. Op 19 juni 2012 is een contract getekend voor de verdubbeling van 17 kilometer tussen Dobanovci en Ostružnica. Dit deel ging in 2014 in aanleg. Er was al ruimte voor gereserveerd bij de oorspronkelijke aanleg van de ringweg. Het eerste deel met de tweede rijbaan opende op 20 april 2016 over 11 kilometer tussen Dobanovci en vlak voor de brug over de Sava.[1]

Toekomst

Aanleg

Het laatste deel van de zuidring tussen Rakovica en de A1/E75 aan de zuidoostkant van Beograd moet door het Chinese bouwbedrijf Sinohydro worden aangelegd. Op 7 november 2016 werd hiertoe een overeenkomst getekend tussen Servië en China.[2] Op 24 juli 2018 begon de bouw van dit 19,5 kilometer lange deel,[3] dat in juli 2021 opengesteld moet worden.[4]

Een verdere verlenging naar Pančevo is in de planning, en omvat een 1.190 meter lange brug over de rivier de Donau. Het exacte tracé staat hiervan nog niet vast. Tegen die tijd moet ook de Autoput Beograd - Vršac worden aangelegd.

Verdubbeling

Behalve een stuk tussen Batajnica en rivier de Sava is het grootste deel van de ringweg enkelbaans. Op 19 januari 2016 startte de bouw van de tweede brug over de Sava bij Ostružnica. Deze moet midden 2019 worden opengesteld. In juli 2021 moet de verdubbeling verder op het oostelijk deel tot de A1 gereed komen.

Wegnummer

Sinds 2012 wordt de E75 over de ring van Beograd geleid. Op sommige kaarten wordt de westring als onderdeel van de (voormalige) M22 aangegeven.

Referenties

Snelwegen in Servië

A1A2A3A4A5Autoput Beograd - VršacAutoput Paraćin - ZaječarAutoput Kragujevac - BatočinaRing Beograd