Ring Expressway (Qujing)

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
S00.png
Yunnan Qujing Ring Expressway map.png
S?
Begin Zhanyi
Einde Qujing
Lengte 52 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Hangrui Expressway (G56)

Afslagsymbool.svg Zhanyi-North

Knooppuntsymbool.svg Hukun Expressway (G60)

Afslagsymbool.svg Qujing-East

Knooppuntsymbool.svg Qulu Expressway

De Ring Expressway van Qujing (Chinees: 曲靖绕城高速, Qūjìng rào chéng gāosù) is een expressway in China, gelegen in de provincie Yunnan. De snelweg vormt een ringweg rond de stad Qujing in het oosten van de provincie, met een geplande lengte van 52 kilometer.

Routebeschrijving

De Ring Expressway loopt vrij ruim ten noorden en oosten van Qujing en Zhanyi langs. De ringweg begint ten noorden van Qujing op een knooppunt met de Hangrui Expressway (G56) en verloopt dan oostwaarts, ten noorden van de kleinere stad Zhanyi langs, waar men de Hukun Expressway (G60) kruist. Daarna buigt de snelweg naar het zuiden af en voert langs de voet van een gebergte door de oostzijde van de vallei waarin de stad Qujing is gelegen. De bergrug naar het oosten is circa 2.300 meter hoog en bebost, de vallei ligt op 1.900 meter hoogte en ligt bezaaid met dorpen rond de stad Qujing. De snelweg telt hier 2x3 rijstroken. Ten zuiden van Qujing eindigt de Ring Expressway dan op de Qulu Expressway.

Geschiedenis

Tussen oktober 2014 en september 2017 is het oostelijk deel van de Ring Expressway aangelegd, dit wordt ook wel de Qujing East Transit Expressway genoemd. De bouw begon op 28 oktober 2014 en de snelweg is op 2 6september 2017 opengesteld over 32 kilometer tussen de G60 bij Zhanyi en de Qulu Expressway ten zuiden van Qujing.[1] De bouw van dit deel kostte 3,9 miljard yuan. Vervolgens is het deel langs de noordkant van Qujing tegelijkertijd met de Hangrui Expressway (G56) op 30 november 2017 opengesteld.[2]

Openstellingsgeschiedenis

van naar lengte datum
Zhanyi (G60) Qujing-South 32 km 26-09-2017
Qujing-North (G56) Zhanyi (G60) 11 km 30-11-2017

Toekomst

De Ring Expressway van Qujing is uiteindelijk gepland als 113 kilometer lange ringweg, waarbij het noordwestelijk deel gevormd zal worden door de Hangrui Expressway (G56).

Het zuidwestelijk deel van de Ring Expressway is nog in planning. Het knooppunt met de Qulu Expressway ten zuiden van Qujing is voorbereid op een doortrekking van de Ring Expressway.

Referenties

Expressways in Yunnan

National expressways: Jingkun Expressway (G5) • Hangrui Expressway (G56) • Hukun Expressway (G60) • Shankun Expressway (G78) • Guangkun Expressway (G80) • Yinkun Expressway (G85) • Rongli Expressway (G4216) • Ring Expressway (G5601) • Tianhou Expressway (G5615) • Dali Expressway (G5611) • Kaihe Expressway (G8011) • Kunmo Expressway (G8511)


Provincial expressways: 4th Ring Road (Kunming)Airport Expressway (Kunming)Airport Expressway (Lijiang)Airport Expressway (Lincang)Bizhen ExpresswayBaoteng ExpresswayChengcheng ExpresswayChuguang ExpresswayDayong ExpresswayFulong ExpresswayGaohai ExpresswayJishi ExpresswayJinhong ExpresswayMengwenyan ExpresswayPingwen ExpresswayQulu ExpresswayRing Expressway (Qujing)Ruilong ExpresswayShanghe ExpresswayTongjian ExpresswayWuyi ExpresswayXiaolong ExpresswayYujiang ExpresswayZhanhui Expressway