Ring Parkstad

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ring Parkstad.svg
Blank.png
N300, N281, A76
Begin Nuth
Einde Nuth via Brunssum, Kerkrade en Heerlen
Lengte 40 km
Lijst van Nederlandse niet-autosnelwegen
Route

NLA076.svg Afslagsymbool.svg Nuth


NLN300.svg

Rotonde.svg Nuth

Afslagsymbool.svg Naanhofsweg

Afslagsymbool.svg Amstenrade

Afslagsymbool.svg Brunssum-West NLN276.svg

Afslagsymbool.svg Brunssum NLN274.svg

Afslagsymbool.svg Brunssum-Zuid

Afslagsymbool.svg Landgraaf-Noord

Afslagsymbool.svg Landgraaf

Afslagsymbool.svg Landgraaf-Zuid

Afslagsymbool.svg Eygelshoven

Afslagsymbool.svg Kerkrade

Afslagsymbool.svg Kerkrade-Zuid

Rotonde.svg Ind. Avantis NLN281.svg


NLN281.svg

Afslagsymbool.svg Kerkrade

Afslagsymbool.svg Landgraaf (Zuid)

Afslagsymbool.svg Heerlen-Zuid

Afslagsymbool.svg Heerlen-Zuid

Afslagsymbool.svg Maastricht (NLA079.svg)

Afslagsymbool.svg Heerlen-Centrum

Afslagsymbool.svg Ind. Parkstad 9200-9400

Afslagsymbool.svg Heerlen-Noord

Knooppuntsymbool.svg Ten Esschen NLA076.svg


NLA076.svg

Afslagsymbool.svg 5 Nuth NLN300.svg

De Ring Parkstad, ook wel de Buitenring Parkstad Limburg genoemd, is een ringweg rond de stedelijke regio Parkstad Limburg die onder andere bestaat uit de gemeentes Heerlen, Brunssum en Kerkrade. De route bestaat uit de autowegen en provinciale wegen N300 en N281, en een kort gedeelte van de snelweg en rijksweg A76. De Ring Parkstad is circa 40 kilometer lang.

Routebeschrijving

Het grootste deel van de ring bestaat uit de autoweg N300 die start bij de aansluiting Nuth van de A76. De route loopt met de klok mee eerst noordelijk langs Hoensbroek. De N300 heeft hier een aansluiting met de voormalige N298 die Hoensbroek ontsluit. Hierna volgt de aansluiting Amstenrade, een dorp ten noorden van de Ring. De N300 loopt verder in noordoostelijke richting waarna de aansluiting met de N276 volgt die het westelijke deel van de stad Brunssum ontsluit. In noordwestelijke richting loopt de N276 naar Sittard en Maasbracht. De N300 loopt vervolgens om Brunssum met eerst de aansluiting met de N274 die de noordelijker gelegen plaatsen Schinveld en Koningsbosch bedient. Daarna doorsnijdt de weg in zuidwestelijke richting de Brunssummerheide. Hierna volgt de gemeente Landgraaf waar de Ring Parkstad doorheen loopt met aan de oostelijke zijde de wijk Ubach over Worms en de wijk Nieuwenhagen aan de andere zijde.

De weg buigt af in een meer zuidelijke richting waarna de aansluiting Kerkrade volgt, vervolgens loopt de N300 langs het bedrijventerrein Dentgenbach. Even ten zuiden van de wijk Spekholzerheide buigt de N300 af in westelijke richting en loopt dan vlak langs de Duitse grens richting het bedrijventerrein Avantis. De N300 sluit hier tenslotte aan op een groot verkeersplein van de aansluiting met de N281.

De Ring Parkstad vervolgt haar weg via de N281 in noordelijke richting eerst langs het buurtschap Imstenrade en vervolgens ten westen van de stad Heerlen langs. De N281 eindigt met het knooppunt Ten Esschen op de A76 waar de Ring Parkstad voor circa vier kilometer overheen loopt tot de aansluiting Nuth.

Geschiedenis

Zie N300 (Nederland)

Referenties