Ring Tashkent

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
M39 RUS.svg
Ring Tashkent map.png
M39
Begin Tashkent
Einde Tashkent
Lengte 67 km
Route

De Ring Tashkent (Uzbeeks: Тошкент ҳалқа йўли) is een ringweg rond Tashkent, Uzbekistan. De weg vormt een 67 kilometer lange rondweg van de gehele stad. De ringweg is formeel een onderdeel van de M39.[1]

Routebeschrijving

De Ring Tashkent voert door de buitenwijken van de stad op 7 tot 11 kilometer afstand van het centrum. Het grootste deel van de ringweg telt 2x3 rijstroken. Het is echter geen autosnelweg, ook niet snelwegachtig. Er zijn sporadisch een aantal ongelijkvloerse kruisingen en aansluitingen, maar de ringweg kent een groot aantal rotondes, kruispunten, erfaansluitingen, bushaltes en voetgangersoversteken. De weg voert door de buitenwijken, die grotendeels bestaan uit laagbouw. Aan alle kanten is de weg omgeven door bebouwing en overal liggen buitenwijken nog buiten de ringweg. Aan de zuidoostkant van Tashkent ligt een tweede bypass die hoogwaardiger is uitgebouwd.

Geschiedenis

De ringweg is ten tijde van de Sovjetunie aangelegd, Tashkent was in die tijd de op drie na grootste stad van het land. De ringweg is vermoedelijk in de tweede helft van de jaren '60 aangelegd, als onderdeel van de reconstructie van de stad na de verwoestende aardbeving van 1966. De ringweg van Tashkent is echter met lagere ontwerpeisen aangelegd dan de ringwegen van de andere grote Sovjetsteden, zo zijn er slechts een klein aantal aansluitingen ongelijkvloers gemaakt.

De ringweg vormde ten tijde van de Sovjetunie grotendeels de begrenzing van Tashkent, alleen aan de zuid- en oostkant van de stad waren er al op grotere schaal buitenwijken buiten de ringweg aangelegd om de grote bevolkingsgroei van de stad te accommoderen.

De ringweg van Tashkent was decennia lang incompleet, aan de zuidkant van de stad ontbrak 5,5 kilometer tussen de M39 en Yangi Sergeli Road. Dit deel is pas in 2006 aangelegd en had oorspronkelijk een betrekkelijk hoogwaardig karakter en was semi-freeflow, met alleen wat voetgangersoversteken. Later zijn er meer gelijkvloerse kruispunten en rotondes toegevoegd.

De noordring heeft het grootste deel van zijn Sovjetkarakter behouden, dit deel telt nog 2x2 rijstroken en het noordoostelijk deel lijkt meer op een stadsweg dan een ringweg van een miljoenenstad. In 2008 is de zuidwestring van 2x2 naar 2x3 rijstroken verbreed.

Zie ook

Referenties