Rip Van Winkle Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rip Van Winkle Bridge
NY-23.svg
Rip Van Winkle Bridge.jpg
Overspant Hudson River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 1.537 meter
Hoofdoverspanning 244 meter
Hoogte brugdek 44 meter
Openstelling 02-07-1935
Verkeersintensiteit 15.300 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Rip Van Winkle Bridge is een cantileverbrug en vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat New York.

Kenmerken

De Rip Van Winkle Bridge is een tweestrooks cantilever- en vakwerkbrug en overspant de Hudson River bij Catskill. Naast de rivier overspant de brug ook Rogers Island. Over de brug loopt de State Route 23. Het tolstation bevindt zich aan de westzijde bij Catskill. Er is tevens een voetpad aan de zuidzijde van de brug. De brug heeft een totale lengte van 1.537 meter en een hoofdoverspanning van 244 meter. Het brugdek ligt maximaal 44 meter boven de Hudson River.

Geschiedenis

De brug is in de eerste helft van de jaren '30 aangelegd en opende op 2 juli 1935 voor het verkeer. Het was de eerste brug in deze regio. De brug is vernoemd naar het korte verhaal "Rip Van Winkle" van schrijver Washington Irving. De aanleg van de brug kostte destijds $ 2,4 miljoen. De tol bedroeg destijds 80 cent per auto en 10 cent per passagier.

Verkeersintensiteiten

In 2011 reden dagelijks 15.300 voertuigen over de brug, die daarmee de eerste brug ten noorden van New York City is die niet significant belast is.

Tol

De brug is een tolweg. De tol bedraagt $ 1.50 per personenauto en wordt alleen richting oosten geheven.

Referenties


Oeververbindingen over de Hudson River tussen New York City en Albany

Verrazano-Narrows BridgeLincoln TunnelHolland TunnelGeorge Washington BridgeTappan Zee BridgeBear Mountain BridgeNewburgh-Beacon BridgeMid-Hudson BridgeKingston-Rhinecliff BridgeRip Van Winkle BridgeCastleton BridgeDunn Memorial BridgePatroon Island Bridge