Rishon Darom Interchange

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
מחלף ראשון דרום

Rishon Darom Interchange

Rishon Darom Interchange.png
Kruisende wegen IL-4.svg IL-431.svg
Type splitsing
Opengesteld 04-02-2009

Het Rishon Darom Interchange (Hebreeuws: מחלף ראשון דרום) is een knooppunt in Israël, gelegen nabij Tel Aviv. Hier kruist de Route 4 de Route 431.

Naamgeving

Rishon is de verkorte naam van de stad Rishon LeZion waarbij het gelegen is. Darom (דרום) betekent 'zuid', naar de geografische positie ten opzichte van de stad, Rishon LeZion-Zuid dus.

Configuratie

Het knooppunt is onvolledig, en is een splitsing waarbij de boog van oost naar zuid een turbineboog is. Men kan op het knooppunt alleen doorgaand, of afslaan van oost naar zuid. Andere verbindingen verlopen via nabijgelegen knooppunten en aansluitingen. Direct ten oosten van het knooppunt ligt de complexe aansluiting met de Route 42. Er zijn ook vlechtwerken ten oosten van het knooppunt langs de Route 431. Het knooppunt ligt aan de rand van stedelijk gebied op circa 40 meter hoogte.

Geschiedenis

De Route 4 is ter plekke net na de Yom Kippur-oorlog van 1973 opengesteld, vermoedelijk in 1974. Ter plaatse van het knooppunt was voorheen een afrit naar de Route 4311, die alleen vanuit Ashdod te bereiken was. Het knooppunt is op 4 februari 2009 in gebruik genomen met het openstellen van de Route 431.

Referenties


Knooppunten in Israël

AnavaAshdodBar IlanBen ShemenDanielGanotGlilot Ma'aravGlilot MizrahHaifa DaromHolotKessemKfar SmaryahuKibbutz GaluyotMevo AyalonMorashaNesharimRishon DaromRishponSorekYigael Yadin