Robert Street Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Robert Street Bridge
Blank.png
Robert Street Bridge.jpg
Overspant Mississippi River
Rijstroken 2+3
Totale lengte 468 meter
Hoofdoverspanning 80,5 meter
Hoogte brugdek 19 meter
Openstelling 1926
Verkeersintensiteit 17.600 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Robert Street Bridge is een boogbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Minnesota. De brug overspant de Mississippi River in St. Paul.

Kenmerken

De Robert Street Bridge is een betonnen boogbrug. De brug is in totaal 468 meter lang, met een hoofdoverspanning van 80,5 meter. De boog van de hoofdoverspanning ligt deels boven het brugdek, de bogen van de aanbruggen liggen onder het brugdek. De brug is 23,9 meter breed, met 5 rijstroken, 3 richting noorden en 2 richting zuiden. Daarnaast is er een voetpad aan beide zijden. Het brugdek ligt maximaal 19 meter boven de rivier. De brug verwerkt verkeer tussen het centrum van St. Paul en de wijken ten zuiden daarvan. De brug overspant naast de Mississippi River ook een 2x2 stadsweg en een spoorlijn. De brug is onderdeel van Robert Street, waar de naam vanaf geleid is.

Geschiedenis

De eerste brug op deze locatie was een stalen brug die in 1884-1885 gebouwd werd. Deze bleek te smal voor het vele verkeer van en naar het centrum van St. Paul. Tussen 1924 en 1926 is de huidige brug aangelegd. Sinds 1989 is de brug onderdeel van het National Register of Historic Places (NRHP). In dat jaar is de brug ook gerenoveerd.

De brug en Robert Street is vernoemd naar Louis Roberts, een Frans-Canadese kapiteit en zakenman die één van de eerste bewoners van St. Paul was.

De brug is in goede conditie maar heeft vanwege het verouderde ontwerp de status functionally obsolete. Er zijn echter geen plannen voor vervanging.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden zo'n 17.600 voertuigen over de brug, die daarmee niet overbelast is.

Zie ook

Referenties