Rocade Est (Algiers)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Autoroute.png
-
Begin Bordj El Kiffan
Einde Algiers-Aéroport
Lengte 4 km
Route

Afslagsymbool.svg Bordj el Kiffan

Afslagsymbool.svg Algiers-Sorecal

Knooppuntsymbool.svg Rocade Nord

Afslagsymbool.svg Algiers-Soummam

Afslagsymbool.svg Algiers-Est

Knooppuntsymbool.svg A1/Rocade Sud

De Rocade Est is een korte autoroute in Algiers, Algerije. De snelweg vormt een noord-zuidverbinding in het oosten van de stad, en ontsluit de luchthaven van de stad vanuit het noorden. De snelweg is 4 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint in Bordj El Kiffan, een voorstad aan de Middellandse zee. De snelweg telt 2x2 rijstroken en loopt naar het zuiden. Het alignement is enigszins substandaard, met een aantal krappe aansluitingen en rechts in-rechts uit aansluitingen. Bij de luchthaven van Algiers eindigt de Rocade Est op de Rocade Sud, waarover ook de A1 loopt.

Geschiedenis

De snelweg opende in 1988 voor het verkeer, 3 jaar nadat de Rocade Nord opende, maar nog ruimschoots voordat de Rocade Sud opende.

Referenties


Het snelwegennet van Algiers.
Autosnelwegen in Algerije

A1 - Autoroute Est-OuestAutoroute Nord-SudAutoroute des Hauts PlateauxAutoroute Algiers-Tizi OuzouAutoroute Tizi Ouzou-BouiraAutoroute Thenia-LakhdariaAutoroute Oran-ArzewAutoroute Batna-Ain ToutaAutoroute Annaba-Berrahal

Rocade Nord (Algiers)Rocade Est (Algiers)Rocade Sud (Algiers)2e Rocade Sud (Algiers)Rocade Ouest (Algiers)Rocade Sud (Constantine)Rocade Est (Constantine)Rocade Sud (Oran)Pénétrante de MascaraPénétrante de MostaganemPénétrante Sud (Oran)Pénétrante Sud (Annaba)Pénétrante de BéjaïaPénétrante de BouinanPénétrante Bouira - Sour El Ghozlane