Rocade Est (Constantine)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Autoroute.png
N3
Begin Constantine
Einde El Khroub
Lengte 15 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Rocade Sud

Afslagsymbool.svg Constantine-Est

Afslagsymbool.svg El Khroub-Nord

Afslagsymbool.svg El Khroub-Centre

Afslagsymbool.svg El Khroub-Sud

De Rocade Est is een substandaard autoroute in Algerije. De snelweg vormt een regionale verbinding tussen de stad Constantine en El Khroub in het oosten van het land. De weg is 15 kilometer lang.

Routebeschrijving

Ter hoogte van het centrum van de 1 miljoen inwoners tellende stad Constantine gaat de Rocade Sud over in de Rocade Est, die door de zuidoostelijke wijken van Constantine ernstig substandaard is, met diverse rechts in-rechts uit aansluitingen die amper naam mogen hebben. Huizen staan hier direct langs de weg, maar er is wel een rijbaanscheiding. Zuidelijker heeft de weg een wat moderner alignement, en gaat onder de A1 door, maar er is geen directe aansluiting mee. Het deel door El Khroub is moderner aangelegd, en telt 2x2 rijstroken. Na de aansluiting met de N20 gaat de weg verder als 2x2 gelijkvloerse weg naar Ain M'Lila.

Geschiedenis

De snelweg is de oudste van Constantine en opende in 1988 voor het verkeer. In Constantine is de weg vooral een upgrade van de bestaande N3, en is als gevolg sterk substandaard. Het deel bij El Khroub is een stuk nieuwer en opende in 2008 voor het verkeer.

Referenties


Autosnelwegen in Algerije

A1 - Autoroute Est-OuestAutoroute Nord-SudAutoroute des Hauts PlateauxAutoroute Algiers-Tizi OuzouAutoroute Tizi Ouzou-BouiraAutoroute Thenia-LakhdariaAutoroute Oran-ArzewAutoroute Batna-Ain ToutaAutoroute Annaba-BerrahalRocade Nord (Algiers)Rocade Est (Algiers)Rocade Sud (Algiers)2e Rocade Sud (Algiers)Rocade Ouest (Algiers)Rocade Sud (Constantine)Rocade Est (Constantine)Rocade Sud (Oran)Pénétrante de MostaganemPénétrante Sud (Oran)Pénétrante Sud (Annaba)Pénétrante de BéjaïaPénétrante de BouinanPénétrante Bouira - Sour El Ghozlane