Rocade Nord (Algiers)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Autoroute.png
Algiers Rocade Nord map.png
N11
Begin Algiers-Centre
Einde Algiers-Est
Lengte 17 km
Route

Afslagsymbool.svg Algiers-Centre

Afslagsymbool.svg Algiers-Ruisseau

Knooppuntsymbool.svg Liaision Rocade Nord-Rocade Sud

Afslagsymbool.svg Algiers-Bachdjerah

Afslagsymbool.svg Algiers-Palais des expositions

Afslagsymbool.svg Algiers-Belfort

Afslagsymbool.svg Algiers-Tamaris

Afslagsymbool.svg Algiers-Sorecal

Afslagsymbool.svg Dar el Beida

Afslagsymbool.svg El Hamiz

Knooppuntsymbool.svg A1 / Rocade Sud

De Rocade Nord is een autoroute in Algerije. De snelweg vormt een oost-westverbinding door de hoofdstad Algiers en loopt vanuit het centrum langs de kust naar het oosten en is 17 kilometer lang. De weg loopt over de N11.

Routebeschrijving

De Rocade Nord.

De snelweg begint in het havengebied van Algiers, tevens het centrum van de stad. De snelweg telt 2x3 rijstroken en loopt naar het oosten. Ondanks dat het gebied zwaar stedelijk is, is het aantal aansluitingen relatief beperkt. Men kruist de Liaision Rocade Nord-Rocade Sud, een korte snelweg naar de Rocade Sud. De snelweg loopt vervolgens over het strand door de oostelijke wijken van de stad. De snelweg steekt het riviertje de Oued El-Harrach over en versmalt in het oosten van Algiers naar 2x2 rijstroken, om vervolgens op de A1 uit te monden, die het doorgaande verkeer naar de luchthaven en het westen en oosten van Algerije verwerkt.

Geschiedenis

De snelweg opende in 1985 voor het verkeer, en behoorde tot een serie snelwegen die in diverse Algerijnse steden in 1985 is geopend, en behoort daarmee tot de eerste snelwegen van het land.

Referenties


Autosnelwegen in Algerije

A1A2A3A20A60A62A100A102

Autoroute du TitteriAutoroute des Hauts PlateauxAutoroute Algiers-Tizi OuzouAutoroute Tizi Ouzou-BouiraAutoroute Thenia-LakhdariaAutoroute Oran-ArzewAutoroute Batna-Ain ToutaAutoroute Annaba-Berrahal

Rocade Nord (Algiers)Rocade Est (Algiers)Rocade Sud (Algiers)2e Rocade Sud (Algiers)4e Rocade Sud (Algiers)Rocade Ouest (Algiers)Rocade Sud (Constantine)Rocade Est (Constantine)Rocade Sud (Oran)Pénétrante de MascaraPénétrante de MostaganemPénétrante Sud (Oran)Pénétrante Sud (Annaba)Pénétrante de BéjaïaPénétrante de BouinanPénétrante Bouira - Sour El Ghozlane