Rocade Ouest (Algiers)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Autoroute.png
-
Begin Birtouta
Einde Algiers
Lengte 16 km
Route

Knooppuntsymbool.svg A1

Afslagsymbool.svg Birtouta

Afslagsymbool.svg Douéra

Knooppuntsymbool.svg 2e Rocade Sud

Afslagsymbool.svg Baba Hassen

Afslagsymbool.svg Ouled Fayet

Knooppuntsymbool.svg Rocade Sud

De Rocade Ouest is een autoroute in Algerije. De snelweg vormt een noord-zuidverbinding ten westen van de hoofdstad Algiers, en is 16 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint bij Birtouta aan de A1, vrij ver buiten Algiers. De snelweg loopt met 2x2 rijstroken naar het noorden, en ontsluit diverse voorsteden ten zuidwesten van Algiers. Men kruist eerst de 2e Rocade Sud, en de snelweg eindigt op de Rocade Sud. De snelweg komt niet binnen de stad Algiers zelf.

Geschiedenis

De eerste delen openden in 2009 voor het verkeer, in samenhang met de opening van de 2e Rocade Sud. In 2010 openden de overige delen naar de A1 en naar de Rocade Sud.

Referenties


Autosnelwegen in Algerije

A1 - Autoroute Est-OuestAutoroute Nord-SudAutoroute des Hauts PlateauxAutoroute Algiers-Tizi OuzouAutoroute Tizi Ouzou-BouiraAutoroute Thenia-LakhdariaAutoroute Oran-ArzewAutoroute Batna-Ain ToutaAutoroute Annaba-BerrahalRocade Nord (Algiers)Rocade Est (Algiers)Rocade Sud (Algiers)2e Rocade Sud (Algiers)Rocade Ouest (Algiers)Rocade Sud (Constantine)Rocade Est (Constantine)Rocade Sud (Oran)Pénétrante de MostaganemPénétrante Sud (Oran)Pénétrante Sud (Annaba)Pénétrante de BéjaïaPénétrante de BouinanPénétrante Bouira - Sour El Ghozlane