Rocade Sud (Constantine)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Autoroute.png
N5
Begin Ain Smara
Einde Constantine
Lengte 15 km
Route

Knooppuntsymbool.svg A1

Afslagsymbool.svg Zone Industrielle

Afslagsymbool.svg Constantine-Sud

Afslagsymbool.svg Constantine-Ouest

Afslagsymbool.svg Constantine-Mosque

Afslagsymbool.svg Constantine-Aéroport

Afslagsymbool.svg Constantine-Stade Chahid Hamlaoui

Knooppuntsymbool.svg Rocade Est

De Rocade Sud is een autoroute in Algerije. De snelweg vormt de belangrijkste stedelijke snelweg door de stad Constantine in het oosten van Algerije. De snelweg is 15 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint bij Ain Smara, een voorstad ten zuidwesten van Constantine, aan een knooppunt met de A1, die de doorgaande snelweg naar Annaba vormt. De snelweg telt 2x2 rijstroken en ten zuiden van Constantine lopen de rijbanen ver uit elkaar. Door Constantine is de snelweg ernstig substandaard, met veel rechts in-rechts uit aansluitingen die amper ongelijkvloers te noemen zijn. De snelweg loopt dwars door de stad, en vanaf de snelweg is de markante moskee van Constatine duidelijk te zien. De stad telt 1 miljoen inwoners, maar de Rocade Sud telt niet meer dan 2x2 rijstroken. Net voorbij het centrum gaat de snelweg over in de Rocade Est.

Geschiedenis

De snelweg opende in 2002 voor het verkeer, maar bestond voornamelijk uit een opwaardering van de bestaande N5 en is bij vlagen amper als snelweg te herkennen, met name in het zuiden van Constantine. Kruispunten zijn er niet, maar het ontbreekt vaak aan fatsoenlijke aansluitingen. Na de opening van de A1 langs Constantine in 2010 verviel de doorgaande functie van de Rocade Sud.

Referenties


Autosnelwegen in Algerije

A1 - Autoroute Est-OuestAutoroute Nord-SudAutoroute des Hauts PlateauxAutoroute Algiers-Tizi OuzouAutoroute Tizi Ouzou-BouiraAutoroute Thenia-LakhdariaAutoroute Oran-ArzewAutoroute Batna-Ain ToutaAutoroute Annaba-BerrahalRocade Nord (Algiers)Rocade Est (Algiers)Rocade Sud (Algiers)2e Rocade Sud (Algiers)Rocade Ouest (Algiers)Rocade Sud (Constantine)Rocade Est (Constantine)Rocade Sud (Oran)Pénétrante de MostaganemPénétrante Sud (Oran)Pénétrante Sud (Annaba)Pénétrante de BéjaïaPénétrante de BouinanPénétrante Bouira - Sour El Ghozlane