Rocade sud-ouest de Casablanca

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
-
Begin Casablanca (R320)
Einde Casablanca (A5)
Lengte 8 km
Route

Tamariss

Casablanca-Ouest

Casablanca

De Rocade sud-ouest de Casablanca is een voie expresse in Marokko. De weg vormt de zuidwestelijke randweg van de grote stad Casablanca en is 8 kilometer lang.

Routebeschrijving

De expressweg telt 2x2 rijstroken en is ongelijkvloers, behalve het begin- en eindpunt. De weg voert ten zuidwesten van de grote stad Casablanca langs, en ontsluit enkele buitenwijken, evenals verbindingen vanaf Casablanca naar het zuidwesten, waaronder de N1. Het noordelijk eindpunt ligt op een rotonde met de R320, het zuidelijk eindpunt op een rotonde met de A5 naar El Jadida,

Geschiedenis

Sinds 2000 is de stad Casablanca fors uitgebreid met nieuwbouwwijken aan de zuidwestkant. Rondom Casablanca is een ringstructuur van stedelijke boulevards. De Rocade sud-ouest is ongeveer 2,5 kilometer buiten de voormalige buitenste ringweg van Casablanca aangelegd. In 2010 begonnen de eerste werkzaamheden aan de Rocade sud-ouest, die uiteindelijk op 1 oktober 2014 is opengesteld voor het verkeer.[1] De aanleg kostte 253 miljoen dirhams (circa € 22 miljoen bij openstelling).

Referenties