Roraima

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hoofdstad Boa Vista
Grootste stad Boa Vista
Oppervlakte 224.299 km²
Inwonertal 631.000
Lengte snelwegennet 0 km
Eerste snelweg nvt
Afkorting RR

Roraima is een staat in Brazilië, gelegen in het uiterste noorden van het land. De staat heeft een oppervlakte van ruim 220.000 km² en telt 450.000 inwoners. De hoofdstad is Boa Vista, waar 420.000 mensen wonen.

Inleiding

Roraima omvat het noordelijkste deel van Brazilië en grenst aan de staten Amazonas en Pará, en het heeft internationale grenzen met Venezuela en Guyana. Het zuiden van de staat bestaat uit het ondoordringbare regenwoud van de Amazone, het noorden bestaat uit graslanden. Boa Vista is eigenlijk de enige stad van Roraima, de rest zijn dorpjes. De regio ligt zeer geïsoleerd van de rest van Brazilië.

Wegennet

De primaire weg van Roraima is de BR-174, die vanaf Manaus via Boa Vista naar het oosten van Venezuela verloopt en grotendeels verhard is. Dit is tevens de enige wegverbinding tussen Brazilië en Venezuela. De BR-210 vormt een oost-westroute door het midden van de staat en is grotendeels verhard, maar in slechte staat. De BR-401 verlopen naar de grens met Guyana. Op 31 juli 2009 opende de Takutu River Bridge op de grens met Guyana, één van de weinige plekken in de wereld waar het verkeer moet omschakelen van rechts rijden naar links rijden. Er zijn geen autosnelwegen in Roraima, wel zijn in Boa Vista een aantal stadswegen met 2x2 rijstroken. In Roraima zijn twee bruggen over de grote rio Branco.

Referenties


Staten van Brazilië

AcreAlagoasAmapáAmazonasBahiaCearáDistrito FederalEspírito SantoGoiásMaranhãoMato GrossoMato Grosso do SulMinas GeraisParáParaíbaParanáPernambucoPiauíRio de JaneiroRio Grande do NorteRio Grande do SulRondôniaRoraimaSanta CatarinaSão PauloSergipeTocantins