Route 26 (IJsland)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Route 26
Begin Hella
Einde Versalir
Lengte 126 km
Route

F26

De Route 26 (IJslands: Þjóðvegur 26), genaamd Landvegur en deels Sprengisandsleið, is een nationale weg in IJsland. De weg vormt een secundaire verbinding vanaf de Route 1 ten westen van Hella tot een berghut die Versalir heet. De Route 26 is 126 kilometer lang en nog deels een gravelweg. In het verlengde ligt de bergweg F26, Sprengisandsleið genaamd. Deze weg is 156 kilometer lang en onverhard.

Routebeschrijving

De Route 26 begint op een rotonde met de Route 1, op enige afstand ten westen van Hella. De weg begint in agrarisch gebied en voert dieper het binnenland in, waarbij de weilanden plaats maken voor lavavelden en gesteente, met heuvelruggen. De weg voert langs de 699 meter hoge vulkaan Búrfell. De weg verloopt parallel aan de rivier de Þjórsá tot aan een kruispunt met de Route 32 een eindje ten zuiden van het stuwmeer Sultartangalón. Hier eindigt de Route 26 onder de naam Landvegur.

De Route 26 verloopt vanaf hier nog verder naar het noordoosten, onder de naam Sprengisandsleið. Deze weg voert naar een serie waterkrachtcentrales in het binnenland, de weg is nog geasfalteerd tot ter hoogte van de waterkrachtcentrale Vatnsfell. Dit is één van de verst landinwaarts verharde wegen in IJsland. De Route 26 gaat vanaf hier nog verder noordwaarts door ruig terrein op ruim 600 meter boven zeeniveau. Dit deel is echter een gravelweg. De Route 26 eindigt ter hoogte van een kruispunt met de weg Kvíslavegur, nabij een berghut die Versalir heet. Hierna gaat de F26 verder.

F26 Sprengisandsleið

De bergweg F26 (Sprengisandsleið) gaat dan nog verder noordoostwaarts. Dit is een 156 kilometer lange route door het ruige en afgelegen binnenland van IJsland. Deze route voert door tot Route 842 ten zuidoosten van Akureyri. Dit is de oostelijkste en langste wegverbinding door de IJslandse hooglanden.

De F26 voert door volledig geïsoleerd gebied zonder voorzieningen, andere wegen of plaatsen. De route bereikt hier meer dan 850 meter boven zeeniveau. Niet alle beken op de route hebben een vaste brug. Op het noordelijk deel voert de weg langs de waterval Aldeyjarfoss. In het dal van de rivier de Skjálfandafljót gaat de F26 over in de Route 842, die de laatste 35 kilometer tot de Route 1 bij Fossholl aflegt.

Geschiedenis

Er is weinig bekend over de geschiedenis van de weg. In 2016 was 49 van de 63 kilometer van Landvegur geasfalteerd, alleen het oostelijkste deel tot de Route 32 was toen nog een gravelweg. De weg ontsluit de lavavelden en voert langs een vulkaan, waardoor het enig toeristisch belang heeft. De verbinding vanaf de Route 32 naar de F26 is echter nog over een grotere afstand geasfalteerd tot de waterkrachtcentrale Vatnsfell. Deze waterkrachtcentrale werd in 2001 in gebruik genomen, vermoedelijk is de weg toen als verharde weg aangelegd vanaf de Route 32 tot Vatnsfell.

Aanvankelijk verliep de Route 26 niet verder dan de Route 32 en was 63 kilometer lang. De rest van de route was als de F26 genummerd. Later is de F26 ingekort tot een berghut die Versalir heet. Hiermee werd de F26 ingekort van 220 naar 156 kilometer. Wanneer deze omnummering plaats vond is niet geheel duidelijk, maar in 2016 had de weg tot aan Vatnsfell al de status van een primaire weg.

Vermoedelijk in 2022 is een rotonde tussen de Route 1 en de Route 26 aangelegd.

F26 Wintersluiting

De F26, de wegverbinding over de hooglanden, heeft een wintersluiting. Ook is de weg afgesloten tijdens het smeltseizoen, waardoor de weg feitelijk alleen in de zomermaanden geopend is. Deze route vereist een 4x4 voertuig en kent ook trajecten waarbij men door rivieren moet rijden.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 750 voertuigen nabij de Route 1, geleidelijk dalend tot 100 voertuigen per dag op het deel tot aan de Route 32. Daarna ligt een iets frequenter bereden traject met 200 voertuigen per dag, dalend naar 40 voertuigen per dag tot bij de waterkrachtcentrale Vatnsfell.

Over de F26 door de Hooglanden rijden gemiddeld slechts 10 voertuigen per dag.[1]

Referenties

Hoofdwegen en stadsautowegen in IJsland

HafnarfjarðarvegurReykjanesbrautVesturlandsvegur