Route 2 (Myanmar)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Myanmar 2.svg
Myanmar Highway 2 map.png
Route 2
Begin Yangon
Einde Myittha
Lengte 800 km
Route

Centrum.svg Yangon Myanmar 1.svg

Centrum.svg Pyay

Centrum.svg Myede

Centrum.svg Taungdwingyi

Centrum.svg Magway

Centrum.svg Chauk

Centrum.svg Myingyan

Centrum.svg Mitthya Myanmar 1.svg

De Route 2 is een hoofdweg in Myanmar. De weg vormt een noord-zuidroute tussen Yangon en Mitthya en verloopt grotendeels parallel aan de rivier de Irrawaddy. De Route 2 is circa 800 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Route 2 begint net ten noorden van de stad Yangon op de Route 1 en verloopt noordwaarts door de brede vallei van de rivier de Irrawaddy. De weg voert door vlak agrarisch gebied met tal van dorpen op de route. Desondanks kent de weg wel vrij lange rechte stukke in het zuiden. Op de eerste 250 kilometer vanuit Yangon is de afstand tot de Irrawaddy vrij groot, noordelijker loopt de weg veelal wat dichter langs de rivier. Men komt door diverse stadjes waar grote bruggen over de Irrawaddy zijn aangelegd. Opvallend is de fikse omweg die de Route 2 in de provincie Magway maakt, via het stadje Taungdwingyi. De Route 2 kent diverse bruggen over zijrivieren van de Irrawaddy, maar de meesten zijn niet erg lang. Kenmerkend aan de Route 2 is ook dat deze door vrij kaal gebied loopt, maar dat er lange bomenrijen direct langs de weg staan. Het noordelijkste deel van de Route 2 verloopt van west naar oost. Bij het dorp Pyinsi kruist men de Yangon - Mandalay Expressway. Niet ver daarna eindigt de weg nabij Mitthya op de Route 1.

Geschiedenis

De Route 2 is grotendeel geasfalteerd. Echter tussen Pyay en Pyalo was de weg in 2010 circa 30 kilometer onverhard. In 2009 waren er ook nog onverharde delen in de provincie Mandalay, zoals in de ruime regio Myingyan. Rond de millenniumwisseling zijn bij de meeste grotere plaatsen aan de Irrawaddy grote bruggen aangelegd, veelal tussen 1997 en 2003, waardoor de Route 2 aan belang won, door de verbeterde toegang vanaf Yangon naar het westen van Myanmar.

Referenties


Flag of Myanmar.svgHoofdwegen in Myanmar Flag of Myanmar.svg

Route 1Route 2Route 3Route 4Route 5Route 6Route 7Route 8

Yangon - Mandalay Expressway