Route 30 (Koeweit)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Route 30
Begin Kuwait City
Einde Ali Al Salem Al Sabah
Lengte 56 km
Route

Failaka Street

Al Barkan Street

Baghdad Street

Masjid Al Aqsa Street

Khalid Ben Abdul Aziz Street

Road 54

Road 207

Road 208

Al Funaytis

Road 210

Abu Halifa

As Sahel

Manqaf Street

Faheel Al Ahmadi Street

Al Ghaws Street

Mina Ahmadi Road

Mina Abdullah Refinery

Shuaiba Refinery

Road 306

Ali Al Salem Al Sabah

De Route 30 is een hoofdweg en autosnelweg in Koeweit. De snelweg vormt een noord-zuidroute langs de oostkust van Koeweit, vanaf Kuwait City tot aan de Route 40 bij Ali Al Salem Al Sabah. De weg is vooral van interlokaal belang en ontsluit een verstedelijkt gebied langs de Perzische Golf. De Route 30 is 56 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Route 30 begint in het centrum van Kuwait City op de Route 1 en voert dan zuidwaarts door het oosten van de stad. De eerste paar kilometer zijn gelijkvloers met verkeerslichten, vanaf de Route 3 is de weg een snelweg met ongelijkvloerse kruisingen en 2x4 rijstroken. Men passeert door het oosten van de stad. Ter hoogte van de aansluiting met de Route 6 volgt de grens van Kuwait City, waarna men in de zuidelijke voorsteden komt. De Route 30 verloopt parallel aan de Route 40, die het doorgaande verkeer verwerkt. De snelweg bedient dan de vele resorts langs de Perzische Golf. De snelweg is enigszins substandaard, met veel right in, right out-aansluitingen. Ten zuiden van Al-Sabahiya bedient de weg een aantal raffinaderijen, dit deel van de route is grotendeels gelijkvloers. De snelweg mondt ten zuiden van Ali Al Salem Al Sabah op de Route 40 uit, die verder naar de grens met Saudi-Arabië loopt.

Geschiedenis

De weg is in de jaren 90 of eerder aangelegd, mogelijk al in de jaren 70 om de raffinaderijen ten zuiden van Kuwait City te ontsluiten. De Route 30 verloopt langs de kust en is de belangrijkste route voor toeristen naar de vele resorts.

Referenties


Hoofdwegen in Koeweit

Route 1Route 2Route 3Route 4Route 5Route 6Route 7Route 30Route 40Route 50Route 51Route 60Route 70Route 80Route 85