Highway 35 (Thailand)

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Route 35 (Thailand))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Thailand 35.png
Thailand Route 35 map.png
Highway 35
Begin Bangkok
Einde Pak Tho
Lengte 83 km
Route

Afslagsymbool.svg Thanon Suk Wat

Knooppuntsymbool.svg Chaloem Maha Nakhon Expressway

Knooppuntsymbool.svg Highway 9 Bangkok Ring Road

Afslagsymbool.svg Khok Krabue

Afslagsymbool.svg Mueang Samut Sakhon

Afslagsymbool.svg Mueang Samut Songkhram

Afslagsymbool.svg Highway 4

De Highway 35 is een expressway in Thailand, gelegen in de regio Bangkok. De snelweg vormt de zuidwestelijke invalsweg van de metropool en verloopt vanaf Bangkok tot Pak Tho over 83 kilometer.

Routebeschrijving

De Highway 35 richting westen.

De Highway 35 is een expressway die in het zuidwesten van Bangkok op het onderliggend wegennet begint. Er is een knooppunt met de Chaloem Maha Nakhon Expressway, waarna de snelweg de stad zuidwestwaarts uitloopt. De snelweg is opvallend vanwege zijn ontwerp, er is sprake van een continu parallelsysteem, waarbij de hoofdrijbanen van de snelweg zelf zijn en de parallelbanen toegang geven tot zijstraten. Met U-turns op viaducten kan men wisselen naar zijstraten. De snelweg is hiermee volledig ongelijkvloers, maar heeft geen reguliere aansluitingen. De hoofdrijbanen tellen 2x4 rijstroken in Bangkok. Aan de rand van de stad kruist men de Highway 9, de ringweg van Bangkok. Daarna duurt het ongelijkvloerse parallelsysteem nog tot Mueang Samut Sakhon, waarna de route door de laaggelegen kuststreek loopt, en daarna alleen nog de belangrijkste aansluitingen ongelijkvloers zijn. Wel is de gehele resterende route met 2x3 rijstroken uitgevoerd. De weg eindigt bij Pak Tho op de Highway 4 die naar het zuiden van Thailand loopt.

Geschiedenis

De Highway 35 is in de jaren 90 provisorisch ongelijkvloers gemaakt door de weg van parallelbanen te voorzien en alle kruispunten af te sluiten. De weg functioneert daardoor als een volwaardige autosnelweg.

Referenties


Flag of Thailand.svg Expressways en motorways in Thailand Flag of Thailand.svg

Highway 1Highway 3Motorway 6Motorway 7Motorway 9 - Ring BangkokHighway 31Highway 35Motorway 81Motorway 82Highway 338

Bang Na ExpresswayBang Sue - Taling Chan ExpresswayChalong Rat ExpresswayNakhon ExpresswaySirat ExpresswayUttaraphimuk Elevated Tollway (Don Mueang Tollway)

Flag of Thailand.svg National Highways in Thailand Flag of Thailand.svg

12346791112212223243132333435363738414243448182