Route 41 (IJsland)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
þjóðvegur 41
Begin Reykjavík
Einde Keflavík
Lengte 55 km
Route

Vesturlandsvegur

Bústaðavegur

Smiðjuvegur

Nýbýlavegur

Fifuhvammsvegur

Arnarnesvegur

Vifilstaðavegur

Urriðaholtsstræti

Fjarðarhaun

Lækjargata

Kaldárselsvegur

Ảsbraut

Krýsuvíkurvegur

Rio Tinto Straumsvik

Route 420

Kálfatjörn

Vogar

Stapabraut

Innri

Keflavík

Keflavík

Keflavík

Keflavík Airport

De Route 41 (IJslands: þjóðvegur 41), genaamd Reykjanesbraut, is een nationale weg en grotendeels dubbelbaans weg in IJsland, gelegen als oost-westverbinding vanaf de hoofdstad Reykjavík naar de luchthaven van Keflavík. De route vormt dubbelbaans oostelijke bypass van Reykjavík en een traject van Reykjavík tot Keflavík, dat ook grotendeels 2x2 rijstroken telt en snelwegachtig is. De totale route verloopt verder tot de luchthaven van Keflavík en is 55 kilometer lang.

Routebeschrijving

Reykjanesbraut ten zuidwesten van Reykjavík.

Reykjanesbraut bestaat uit twee delen. Het noordelijk deel vormt de oostelijke bypass van Reykjavík en verloopt tot aan Hafnarfjörður. Dit deel is een quasi-snelweg met 2x2 rijstroken en vrijwel uitsluitend ongelijkvloerse kruisingen, waaronder ook een klaverblad met Vesturlandsvegur.

Ter hoogte van de voorstad Hafnarfjörður eindigt de bypass en komt uit op Hafnarfjarðarvegur vanuit het centrum. Rondom deze aansluiting zijn een aantal verkeerslichten. Vanaf Hafnarfjörður begint dan de langere weg langs de kust naar de luchthaven van Keflavík. Een groot deel van deze route telt 2x2 rijstroken met ongelijkvloerse aansluitingen en is een quasi-autosnelweg. Het ongelijkvloerse deel eindigt bij Keflavík, waarna de weg nog met meerdere rotondes enkelbaans langs Keflavík voert, om vervolgens te eindigen bij de terminal van de luchthaven Keflavík.

Geschiedenis

De oostelijke bypass van Reykjavík.

De weg werd in 1912 in gebruik genomen als één van de eerste lange wegen op IJsland, tussen Reykjavík en Keflavík.[1] De weg was in 1965 volledig verhard.[2] De voormalige naam was Keflavíkurvegur.

Later is de Reykjanesbraut als oostelijke bypass van Reykjavík aangelegd, oorspronkelijk lag de weg in het verlengde van Hafnarfjarðarvegur die dichter naar het centrum verloopt. Het zuidelijk deel van de oostelijke bypass tussen Breiðholt en Hafnarfjörður is midden jaren '80 aangelegd. Het noordelijk deel is ouder.

De Reykjanesbraut is geleidelijk opgewaardeerd van een enkelbaans gelijkvloerse weg tot ongelijkvloerse autoweg met 2x2 rijstroken. De oudste twee aansluitingen zijn in de voorstad Breiðholt, en betreffen een SPUI en halfklaverblad. In 2004 opende een ongelijkvloerse kruising aan de noordzijde van Breiðholt. Circa 2009 opende een ongelijkvloerse kruising in Smárar. Tevens is toen de aansluiting bij Garðabær gerealiseerd.

Omstreeks 2004 opende ten zuiden van Reykjavík een omlegging met ongelijkvloerse aansluiting met Kaldárselsvegur. In 2012 is de kruising bij de aluminiumfabriek ten westen van Reykjavík vervangen door een ongelijkvloerse aansluiting. In 2017 is een ongelijkvloerse aansluiting met de Route 42 aangelegd, enkelbaans op de Route 41, maar al wel voorbereid op een tweede rijbaan.

Tussen 2003 en 2008 is een groot deel van de route tussen Reykjavík en Keflavík naar 2x2 rijstroken verbreed, waarbij ook zes ongelijkvloerse aansluitingen zijn aangelegd. Hiermee was een substantieel deel van de weg opgewaardeerd naar een quasi autosnelweg. Daarna was nog 8 kilometer van de weg enkelbaans net ten zuidwesten van Reykjavík.

Tussen 2019 en 2020 is een 3 kilometer lang deel tussen Kaldárselsvegur en Krisuvikurvegur (Route 42) in het zuiden van de stad naar 2x2 rijstroken verbreed, waarmee het een quasi-autosnelweg is geworden. Dit deel had daarvoor al ongelijkvloerse aansluitingen. De verdubbelde weg werd op 24 november 2020 officieel geopend.[3]

Toekomst

De Reykjanesbraut heeft nog één set verkeerslichten op de bypass van Reykjavík, direct ten zuiden van het klaverblad met de Vesturlandsvegur. Deze zal in de toekomst ook ongelijkvloers worden. In Hafnarfjörður zijn nog drie kruispunten en een rtoonde. Ten westen van Hafnarfjörður is nog 5 kilometer enkelbaans ten westen van de aansluiting met de Route 42.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 71.000 voertuigen op het noordelijkste deel, dalend naar 35.000 voertuigen aan de zuidkant van Reykjavík. Daarna rijden 49.000 voertuigen ten zuiden van de Route 40, dalend naar 25.500 voertuigen tot de Route 42. Op het enkelbaans deel rijden 18.000 voertuigen per dag. Op het dubbelbaans deel tot Keflavík rijden 18.000 tot 21.000 voertuigen per dag, waarmee dit met enorme afstand de drukste interstedelijke wegverbinding van IJsland is. Op het gelijkvloerse deel langs Keflavík rijden 14.000 voertuigen per dag, dalend naar 11.000 voertuigen tot de terminal van de luchthaven.[4]

Referenties

Hoofdwegen en stadsautowegen in IJsland

HafnarfjarðarvegurReykjanesbrautVesturlandsvegur