Route 45 (IJsland)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Route 45
Begin Keflavík
Einde Hafnir
Lengte 31 km
Route

Keflavík

Garður

Sandgerði

Hafnir

De Route 45 (IJslands: Þjóðvegur 45), genaamd Garðskagavegur, is een nationale weg in IJsland. De weg vormt een rondweg over het westelijk einde van het schiereiland Reykjanesskagi, van Keflavík naar Hafnir. De Route 45 is 31 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Route 45 maakt een rondweg over het noordwestelijk deel van het schiereiland Reykjanesskagi, vanaf de Route 41 bij Keflavík langs een aantal kleine kustplaatsen tot de Route 44 ten noorden van Hafnir. De weg verloopt veelal vrij dicht langs de kust en is doorgaand verhard.

Geschiedenis

Er is weinig bekend van de historie van de weg. De Route 45 is een lokale ontsluitingsweg voor bestemmingsverkeer rond het puntje van het schiereiland Reykjanesskagi. Het deel van Keflavík via Garður naar Sandgerði is als een primaire weg geclassificeerd, het zuidelijk deel van Sandgerði tot Hafnir als secundaire weg.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 3.400 voertuigen bij Keflavík, dalend naar 2.600 voertuigen tot Garður, 500 voertuigen tot Sandgerði en daarna 3.500 voertuigen in de bebouwde kom van Sandgerði en daarna slechts 100 tot 150 voertuigen van Sandgerði tot Hafnir.[1]

Referenties

Hoofdwegen en stadsautowegen in IJsland

HafnarfjarðarvegurReykjanesbrautVesturlandsvegur