Route 4 (Hong Kong)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
HK4.svg
HK4 map.png
Route 4
Begin Chai Wan
Einde Kennedy Town
Lengte 15 km
Route

Afslagsymbool.svg1a Lee CHung Street

Afslagsymbool.svg2 Chai Wan

Afslagsymbool.svg2a Tung Hei Road

Afslagsymbool.svg2b Shau Kei Wan

Afslagsymbool.svg3b Nam On Street

Afslagsymbool.svg3c Hong On Street

Afslagsymbool.svg4 Tai Koo Wan Road

Knooppuntsymbool.svg5 HK2.svg

Afslagsymbool.svg6 Java Road

Afslagsymbool.svg6a Tong Shui Road

Afslagsymbool.svg7 Gloucester Road

Knooppuntsymbool.svg8 HK1.svg

Afslagsymbool.svg9 Harbour Road

Afslagsymbool.svg9a Fleming Road

Afslagsymbool.svg9b Wan Chai

Afslagsymbool.svg10 Cotton Tree Drive

Afslagsymbool.svg10a Murray Road

Afslagsymbool.svg11a Club Street

Afslagsymbool.svg12a Pedder Street

Afslagsymbool.svg12b Sheung Wan

Afslagsymbool.svg12c Man Po Street

Afslagsymbool.svg12d Sai Ying Pun

Knooppuntsymbool.svg13 HK3.svg

De Route 4 is een expressway in Hong Kong. De snelweg vormt een oost-westroute over het noorden van Hong Kong Island, vanaf Chai Wan tot Kennedy Town. De snelweg kruist de drie noord-zuidsnelwegen van Hong Kong Island naar Kowloon en is 15 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Route 4 in Wan Chai.

De Route 4 begint in het oostelijke Chai Wan, een flatwijk op het oostelijke einde van Hong Kong Island. De snelweg telt 2x2 rijstroken en loopt langs de beboste bergen naar het noorden, en buigt dan naar het westen af om door het dichtbevolkte noorden van Hong Kong Island te lopen. In dit gebied staan vele hoge woontorens direct langs de snelweg. In Quarry Bay volgt het knooppunt met de Route 2, die hier begint en naar het oosten van Kowloon loopt. De snelweg telt dan 2x3 rijstroken en loopt met viaducten over zee, omdat er op het land geen ruimte is. In de wijk Causeway Bay volgt het knooppunt met de Route 1, die naar het zuiden van Hong Kong Island en het midden van Kowloon loopt. Men komt dan door het centrum Wan Chai, waar diverse honderden meters hoge wolkenkrabbers naast de snelweg staan. De hoogste is de 417 meter hoge IFC-toren. De snelweg scheidt de woontorens en wolkenkrabbers van het havengebied. In de wijk Sai Ying Pun volgt het knooppunt met de Route 3, die hier begint en naar het westen van Kowloon loopt. Daarna gaat de Route 4 over in het onderliggend wegennet van het westen van Hong Kong Island.

Geschiedenis

Het eerste deel van de snelweg opende in juni 1984 tussen Victoria Park Road en Tai Koo Shing. In juli 1985 werd dit deel verlengd tot Shau Kei Wan en in oktober 1989 door Wan Chai. In 1997 is de snelweg een paar kilometer westwaarts verlengd in verband met de opening van de Western Harbour Tunnel.

Wan Chai Bypass

De Wan Chai Bypass.

Het zeer drukke deel langs het district Wan Chai is vervangen door een nieuwe bypass met 2x3 rijstroken, die grotendeels ondergronds ligt. De bypass is 4 kilometer lang. De werkzaamheden begonnen in december 2009 en waren technisch complex. De bypass opende op 20 januari 2019 voor het verkeer.[1][2][3] Het project kost HK$ 36 miljard (€ 3,9 miljard).

Referenties

Expressways in Hong Kong

Route 1Route 2Route 3Route 4Route 5Route 6Route 7Route 8Route 9Route 10