Route 60 (IJsland)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Route 60
Begin Bifröst
Einde Ísafjörður
Lengte 306 km
Route

Búðardalur

Króksfjarðarnes

Flókalundur

Þingeyri

Ísafjörður

De Route 60 (IJslands: Þjóðvegur 60), genaamd Vestfjarðavegur, is een nationale weg in IJsland. De weg vormt een lange noord-zuidroute in het noordwesten van IJsland, vanaf de Route 1 in de buurt van Bifröst via de het noordwestelijk fjordengebied naar Ísafjörður. De Route 60 is 306 kilometer lang.

Routebeschrijving

Vestfjarðargöng bij Ísafjörður.

De Route 60 begint ten noordoosten van de universiteit van Bifröst op de Route 1 en voert dan noordwaarts en voert over een 400 meter hoge bergpas, met hogere bergen rondom. De weg daalt daarna af naar Breiðafjörður, een groot fjord. De weg passeert het dorp Búðardalur en voert daarna weer door bergachtig gebied. Vervolgens verloopt de weg over een 3 kilometer lange dam door Gilsfjörður, een onderdeel an het grote Vestfirðir (Westfjord). Daarna slaat de Route 61 af die een alternatieve route naar eindpunt Ísafjörður vormt.

De Route 60 verloopt daarna over de grillige oever van Vestfirðir (Westfjord), door een ruig gebied met circa 600 meter hoge, afgeplatte bergen en de zee van het fjord. Bij het gehucht Flókalundur slaat de weg weer naar het noorden af, door een bergachtig binnenland en voert over een bijna 500 meter hoge bergpas. De weg voert dan door de 5,6 kilometer lange Dýrafjarðargöng, een tunnel die een omweg via een bergpas naar Þingeyri afsnijdt. De weg voert dan rond Dýrafjörður, een diep fjord. Er volgt daarna een traject door ruig berglandschap naar Ísafjörður, waar nog de 9,1 kilometer lange Vestfjarðargöng volgt, een tunnel vlak voor Ísafjörður. In deze plaats eindigt ook de Route 61.

Geschiedenis

De weg is een verbinding naar Ísafjörður, een relatief stedelijk centrum op het noordwestelijk schiereiland van IJsland. De reistijd naar de rest van het land, en met name Reykjavík, was altijd erg lang. Voor de jaren '90 was de oostelijke route via de Route 61 praktischer, omdat deze niet over lastige bergpassen gaat. Deze route is echter extreem kronkelig en tijdrovend.

In 1959 opende een 37 kilometer lange verbinding tussen Flókalundur en ten zuiden van Þingeyri, over de 468 meter hoge bergpas Helluskarð en de 500 meter hoge bergpas Dynjandisheiði. Dit was de eerste wegverbinding vanaf de rest van IJsland naar Ísafjörður.

In 1980 opende een dam met korte brug over het einde van het Önundarfjörður. Hiermee werd de route 5 kilometer ingekort. In 1990 opende een dam door het oostelijk einde van het Dýrafjörður bij Þingeyri. Hiermee hoefde men niet helemaal rond het fjord te rijden en werd de route 12 kilometer korter.

In de jaren '90 is Vestfjarðargöng aangelegd, een 9,1 kilometer lange, enkelstrooks tunnel ten zuidwesten van Ísafjörður. De tunnel werd in december 1995 in gebruik genomen. Het was initieel vooral een verbinding naar andere afgelegen kustplaatsen in het noordwesten van IJsland. De weg werd er ook 3 kilometer korter, maar vooral veel sneller mee. In 1997 opende een dam door het fjord Gilsfjörður, waarmee verkeer een tijdrovende omweg rond dit fjord kon vermijden. De Route 60 werd hiermee 20 kilometer korter. In 2014 openden twee korte afsnijdingen van fjorden, namelijk van Mjóifjörður en van Kjálkafjörður, waarmee de weg 7 kilometer korter werd. De bereikbaarheid verbeterde verder toen in 2020 Dýrafjarðargöng nabij Þingeyri opende. Hiermee werd een lastige, onverharde bergpas ten zuiden van Þingeyri vermeden, de Route 60 werd daarmee weer 27 kilometer korter en sneller.

Op 25 oktober 2023 opende een afsnijding bij Kinnarstaðir, die de weg 10 kilometer korter maakte.[1][2] Tegelijk is ook een langere weg langs de kust aangelegd die de route over de nabijgelegen bergpas Hjallaháls winterbestendig maakte. Hiermee werd de route 3 kilometer langer. Oorspronkelijk waren hier plannen voor een nog grotere afsnijding door zee,[3] maar uiteindelijk is gekozen voor alleen een rondweg rond het schiereiland. Er zijn ook nog grootschaliger alternatieven bestudeerd met bruggen over zee.[4][5]

Na alle tracéomleggingen werd de Route 60 in totaal 80 kilometer korter. De verkorting van de reistijd ligt vermoedelijk op meer dan 1,5 uur, met name de tunneltrajecten die bochtige bergwegen vervingen.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden circa 700 voertuigen tussen de Route 1 en de splitsing met de Route 61 bij Króksfjarðarnes. Daarna rijden slechts 150 tot 200 voertuigen per dag tot nabij Þingeyri. Het noordelijkste deel is met 300 tot 600 voertuigen per dag tot aan Ísafjörður iets frequenter bereden.[6]

Referenties

Hoofdwegen en stadsautowegen in IJsland

HafnarfjarðarvegurReykjanesbrautVesturlandsvegur