Route 61 (IJsland)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Route 61
Begin Króksfjarðarnes
Einde Ísafjörður
Lengte 266 km
Route

Króksfjarðarnes

Hólmavík

Ísafjörður

De Route 61 (IJslands: Þjóðvegur 61), genaamd Djúpvegur, is een nationale weg in IJsland. De weg vormt een route over het noordwestelijk schiereiland, vanaf Króksfjarðarnes via Hólmavík naar Ísafjörður. De Route 61 is 266 kilometer lang.

Routebeschrijving

Een brug en afsnijding van het fjord Mjóifjörður.

De Route 61 begint bij het gehucht Króksfjarðarnes op de Route 60, in het Westfjorden gebied. De weg voert dan door het binnenland over de 369 meter hoge bergpas Þröskuldar en bereikt dan de noordkust van IJsland bij Hólmavík. De weg voert langs een fjord en daarna weer een stuk door het binnenland over de 439 meter hoge bergpas Steingrímsfjarðarhei.

Vervolgens verloopt de Route 61 via een zeer grillige route naar Ísafjörður. Dit is één van de meest kronkelige wegen van Europa, hemelsbreed 50 kilometer, maar over de weg meer dan 180 kilometer. De route volgt de kustlijn van de fjorden, maar één fjord wordt afgesneden via een dam. De weg eindigt in Ísafjörður weer op de Route 60.

Volgens sommige bronnen verloopt de Route 61 verder van Ísafjörður naar Bolungarvík, door Bolungarvíkurgöng, een 5,4 kilometer lange tunnel.

Geschiedenis

Ísafjörður was oorspronkelijk niet over de weg bereikbaar. De weg verliep indertijd niet verder dan Skötufjörður. Vanaf 1959 kwam de Route 60 als eerste doorgaande wegverbinding naar Ísafjörður gereed, maar deze verliep een stuk westelijker en was nog lange tijd gedeeltelijk onverhard.

De tracering van de Route 61 is meermaals gewijzigd of pas relatief recent nieuw aangelegd.

In 1937 werd voor het eerst over Steingrímsfjarðarheiði gereden, een bergpas ten westen van Hólmavík (locatie). Deze bergpas is in 1984 uitgebouwd tot verharde weg. In 1947-1948 opende ten oosten van Ísafjörður Arnarnessgöng, een 30 meter lange tunnel. Dit is de oudste wegtunnel in IJsland en verbond het met Súðavík.

In 1975 opende de weg rond het fjord Seyðisfjörður, dit was de laatste ontbrekende wegverbinding tussen Hólmavík en Ísafjörður. Hiermee had Ísafjörður een alternatieve verbinding vanaf de Route 1. Alhoewel aanzienlijk langer dan Route 60, was de Route 61 in die tijd wel de enige verharde weg vanaf Ísafjörður naar de rest van IJsland.

Voor de jaren '70 was de toegang naar Hólmavík via de kustlijn via Borðeyri naar de Route 1, over wat thans de Route 68 is. Er was wel een onverharde weg over de bergpas Þorskafjarðareiði (locatie), die uitkwam op de in 1937 in gebruik genomen Steingrímsfjarðarheiði ten westen van Hólmavík. Sinds 1973 verloopt de route vanuit Hólmavík en niet meer vanuit het zuiden over Þorskafjarðareiði.

Ten zuiden van Hólmavík verliep de weg vervolgens over de onverharde bergpas Tröllatunguheiði (locatie). In de praktijk ging het verkeer daardoor nog steeds via de oostelijkere route wat nu de Route 68 is. Op 14 oktober 2009 volgde een grote verbetering toen een 25 kilometer lange nieuwe, moderne wegverbinding opende op het zuidelijk deel, de Route 61 werd toen verlegd van de bergpas Tröllatunguheiði naar de nieuwe bergpas Þröskuldar, ook wel Arnkötludalur genaamd.[1] (locatie) Hiermee werd Hólmavík een stuk beter bereikbaar vanuit het zuiden.

Op 4 september 2009 opende een afsnijding van het fjord Mjóifjörður, met een korte boogbrug. Ook werd toen 28 kilometer nieuwe weg in gebruik genomen langs het fjord Ísafjörður (locatie). Dit maakte de oude onverharde weg over de bergpas Eyrarfjall overbodig.[2] (locatie)

Op 25 september 2010 opende Bolungarvíkurgöng, een 5,4 kilometer lange tunnel tussen Ísafjörður en Bolungarvík.[3] De oude weg langs de kust was gevoelig voor lawines en is sindsdien niet meer open voor het verkeer.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 325 voertuigen over het zuidelijk deel tussen de Route 60 en Route 68 bij Hólmavík, 550 voertuigen ter hoogte van Hólmavík en zo'n 250 voertuigen over de kronkelige fjordenroute tussen Hólmavík en Ísafjörður. Het laatste deel tot Ísafjörður is het drukste met maximaal 950 voertuigen per dag. Op de verlengde Route 61 van Ísafjörður naar Bolungarvík rijden 1.100 tot 1.700 voertuigen per dag.[4]

Referenties

Hoofdwegen en stadsautowegen in IJsland

HafnarfjarðarvegurReykjanesbrautVesturlandsvegur