Route 62 (IJsland)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Route 62
Begin Flókalundur
Einde Patreksfjörður
Lengte 60 km
Route

Patreksfjörður

De Route 62 (IJslands: Þjóðvegur 62), genaamd Barðastrandarvegur, is een nationale weg in IJsland. De weg vormt een oost-westroute in het noordwesten van het land, naar Patreksfjörður. De weg is 60 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Route 62 begint bij een locatie die Flókalundur heet op een kruising met de Route 60. De weg verloopt dan langs de kustlijn van Vestfirðir (Westfjord) naar het westen, daarbij langs de locatie Brjánslækur verlopend, waar een kleine veerhaven is. De weg voert uiteindelijk over de 404 meter hoge bergpas Kleifaheiði, waarna de weg met haarspeldbochten afdaalt naar het fjord Patreksfjörður, waar de weg in de gelijknamige plaats Patreksfjörður eindigt. Hier eindigt ook de Route 63.

Geschiedenis

Patreksfjörður is een vissersdorp dat één van de meest westelijke plaatsen van IJsland is. De weg is vermoedelijk in de jaren '80-90 opgewaardeerd naar een verharde brug, de meeste bruggen op de route stammen uit deze periode. De weg is daarmee volledig geasfalteerd en één van de meest westelijkste verharde wegen van IJsland.

De weg is vernoemd naar Barðaströnd, een kustgebied aan de noordoever van het Westfjord waar één van de eerste nederzettingen in IJsland was.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 400 voertuigen vanaf de Route 60, dalend naar zo'n 200 voertuigen op een groot deel van de route, maar piekend op 1.100 voertuigen per dag in de bebouwde kom van Patreksfjörður.[1]

Referenties

Hoofdwegen en stadsautowegen in IJsland

HafnarfjarðarvegurReykjanesbrautVesturlandsvegur