Route 6 (Aruba)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Aruba Route 6.svg
Aruba Route 6 map.svg
6
Begin Oranjestad
Einde Jamanota
Lengte 12 km
Route

Centrum.svg Oranjestad Aruba Route 1.svg

Centrum.svg Paradera Aruba Route 3.svgAruba Route 4.svg

Centrum.svg Bario Ayo

Centrum.svg Santa Cruz Aruba Route 7.svg

Centrum.svg Jamanota

De Route 6 is een hoofdweg op Aruba. De weg verbindt de hoofdstad Oranjestad met de diverse onverharde wegen naar de oostkust van Aruba. De weg is 12 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Route 6 begint in het centrum van Oranjestad op de Route 1B, de centrumring. Dit is een tweestrooks rotonde. De weg voert noordoostwaarts Oranjestad uit en is tweestrooks. Bij Paradera kruist men vlak achter elkaar de Route 4 en de Route 3. Oostelijker wordt de bebouwing langs de weg minder, en bestaat voornamelijk uit dure villas. De weg loopt op enige afstand van de oostkust van Aruba, maar er lopen enkel onverharde wegen naartoe. De Route 6 buigt langzaam naar het zuiden af en een deel van de route is onverhard en is een zandweg. Ten oosten van Santa Cruz eindigt de Route 7 op de Route 6, die vlak daarna op de straat Jamanota eindigt, vlakbij het hoogste punt van Aruba. De Route 6 is de hoogstgelegen genummerde weg van Aruba, op maximaal zo'n 60 meter boven zeeniveau.

Geschiedenis

De Route 6 heeft behalve de route tussen Oranjestad en Paradera geen doorgaand belang gehad, en de weg is buiten de directe bebouwing van Oranjestad en Paradera ook grotendeels onverhard. Het is de enige onverharde genummerde weg van Aruba.

Referenties


Genummerde wegen op Aruba

Route 1Route 2Route 3Route 4Route 6Route 7