Route 6 (Fukuoka Expressway)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fukuoka-6.svg
Fukuoka Expressway Route 6 map.png
Route 6
Begin Fukuoka
Einde Minatokashii
Lengte 2,5 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Kashiihama JCT Route 1

Afslagsymbool.svg Island City

De Route 6 van de Fukuoka Expressway, genaamd de Island City Line (Japans: 福岡高速6号アイランドシティ線), is een expressway in Japan, gelegen in de stad Fukuoka. De autosnelweg vormt een 2,5 kilometer lange verbinding in het noordoosten van de stad.

Routebeschrijving

De autosnelweg is feitelijk een lange afrit van de Route 1 en ligt volledig op viaducten langs het water van de Hakata Bay. De weg voert naar Island City, een stadsdeel op een kunstmatig eiland.

Geschiedenis

De ontwikkeling van Island City begon in 1994 met het opspuiten van een kunstmatig eiland in de Hakata Bay. Het eiland bestaat uit een mix van containeroverslag, bedrijventerreinen, een ziekenhuis, wat hoogbouw en wat laagbouw. Pas in 2003-2004 werd het eerste haventerrein ontwikkeld, in 2005 begon de bouw van woningen aan de oostkant van het eiland. In 2017 was het eiland relatief ontwikkeld.

Tussen 2016 en 2021 is het 2,5 kilometer lange viaduct van de Route 6 van de Fukuoka Expressway aangelegd als eerste hoogwaardige ontsluiting van Island City. Daarvoor moest het verkeer via één van de drie bruggen van het onderliggend wegennet. De Route 6 is op 27 maart 2021 opengesteld voor het verkeer.[1]

Referenties

Fukuoka Expressway

Ring RouteRoute 1Route 2Route 3Route 4Route 5Route 6