Route 6 (Hong Kong)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
HK6.svg
HK6 map.png
Route 6
Begin Yau Ma Tei
Einde Lam Tim
Lengte 12 km
Route

De Route 6 (Chinees: 香港六號幹綫) is een in ontwikkeling zijnde expressway in Hong Kong. De autosnelweg vormt een derde oost-westverbinding door Kowloon en verbindt twee noord-zuidverbindingen van Hong Kong met elkaar. Grote delen van de route liggen in tunnels. De geplande lengte bedraagt 12 kilometer.

Routebeschrijving

De autosnelweg begint in het westen van Kowloon op een knooppunt met de Route 3 en gaat direct daarna door een lange tunnel onder Kowloon. De autosnelweg gaat dan een stukje met een tunnel door de Kowloon Bay, waar vroeger het Kai Tak Airport lag. Daarna volgt een tweede tunneltracé door de Kowloon Bay tot een complex knooppunt met de Route 2. Daarna volgt een tunnel onder een bergrug, gevolgd door een brug over de Junk Bay, waar de route splitst naar twee stadswegen in het oosten van Kowloon.

Geschiedenis

Op 11 december 2022 is het oostelijk deel van het project worden geopend, dit omvat de Tseung Kwan O-Lam Tin Tunnel en de Cross Bay Link ten oosten daarvan.[1] Dit omvatte de eerste 4 kilometer autosnelweg.

Toekomst

Het westelijk deel is in aanbouw tussen de Route 2 en Route 3, wat samenvalt met de grootschalige herontwikkeling van de locatie van de voormalige luchthaven Kai Tak. Dit deel moet medio 2025 worden geopend.

Externe links

Referenties

Expressways in Hong Kong

Route 1Route 2Route 3Route 4Route 5Route 6Route 7Route 8Route 9Route 10