Route 6 (Koeweit)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Route 6
Begin Al-Jahra
Einde Messilah
Lengte 52 km
Route

Al-Jahra-South

Al-Jahra-East

Doha Spur Motorway ()

Sulaibiya Road

Kuwait University

Road 50

Mohammed Ibn Kasseem Road

Road 100

Gazali Street

Airport Road

Ministries Zone

Al-Shuhada

Road 1

Road 53

Road 3

De Route 6, ook wel bekend als de Sixth Ring Road is een autosnelweg in Koeweit, en vormt de langste ringweg van Kuwait City. De snelweg is van doorgaand belang en is 52 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint ten westen van Al-Jahra op een klaverturbine met de Route 80 en vormt dan de rondweg van de stad Al-Jahra, met 2x3 rijstroken. Anders dan de andere ringwegen van Kuwait City verloopt de Route 6 vrij ver buiten de stad, door de woestijn. Er is een klaverturbine met de Route 70 aan de zuidwestkant van Al-Jahra, waarna de snelweg naar het oosten afbuigt en richting de zuidelijke voorsteden van Kuwait City loopt. De snelweg heeft minder aansluitingen dan de ringwegen verder richting het centrum en bij de voorstad Sulaibiya splitst de Route 7 af, de buitenste ringsnelweg die verkeer richting het zuiden van Koeweit en Saudi-Arabië verwerkt. De snelweg telt dan 2x3 tot 2x4 rijstroken en ontsluit de zuidelijkste voorsteden. Tevens kruist men de Routes 30, 40, 50 en 51, en de snelweg ontsluit ook de ministeriewijk en de luchthaven van de stad. De snelweg eindigt vlak voor de Perzische Golf op de Route 30.

Geschiedenis

De Route 6 is in de jaren 90 of eerder aangelegd en is duidelijk ingericht op doorstroming, de aansluitingen en met name de knooppunten zijn ruim uitgevoerd en vaak in semi-turbinevorm. Openstellingsdata zijn niet bekend.

Referenties


Hoofdwegen in Koeweit

Route 1Route 2Route 3Route 4Route 5Route 6Route 7Route 30Route 40Route 50Route 51Route 60Route 70Route 80Route 85