Route 6 (Nagoya Expressway)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Route 6
Begin Nagoya
Einde Nagoya
Lengte 7 km
Route

Route R Meidocho JCT

1 Meidocho

2 Shonaidori

3 Torimicho

4 Kiyosu

Mei-Nikan Expwy Kiyosu JCT

Route 16

De Route 6, ook wel bekend als de Kiyosu Route (Japans: 名古屋高速6号清須線, Nagoya kōsoku 6-gō Kiyosu-sen) is een expressway in Japan, onderdeel van de Nagoya Expressway. De snelweg vormt de noordwestelijke invalsweg van de stad en is 7 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint op het knooppunt Meidocho in het noordwesten van het centrum, en voert in eerste instantie noordwaarts, met 2x2 rijstroken op viaducten. In het noorden van Nagoya maakt de snelweg een scherpe bocht naar het westen, steekt de rivier de Shonai over, en voert dan noordwestwaarts, waarna men het knooppunt Kiyosu bereikt, waar men de Mei-Nikan Expressway kruist, en de Route 6 overgaat in de Route 16, die verder naar de noordelijke voorsteden gaat.

Geschiedenis

De aanleg van de snelweg begon reeds in 1996, maar de bouw duurde behoorlijk lang, en verliep voor 2004 ook vrij langzaam. In 2007 is de gehele snelweg opengesteld voor het verkeer.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Datum
Meidochi JCT Kiyosu JCT 7 km 09-12-2007

Verkeersintensiteiten

In 2015 maakten dagelijks 51.000 voertuigen van de Route 6 gebruik. De snelweg heeft veel verkeer van de Route 1 overgenomen.

Referenties


Nagoya Expressway

Route RRoute 1Route 2Route 3Route 4Route 5Route 6Route 11Route 16